Bourgogne | Antonin Rodet

Het huis Antonin Rodet produceert al sinds 1875 wijnen in de Bourgogne. Oprichter Antoine – hij werd Antonin genoemd – kwam zelf uit het zuidelijke deel van de Bourgogne, de Côte Chalonnaise, maar verwierf door zijn huwelijk ook land elders in de streek. Daardoor kom je nu overal in de Bourgogne de naam Antonin Rodet tegen, van Chablis in het noorden tot Saint-Veran in de Maconnais. Le Clos Rodin, het hoofdkwartier met kelders en proefruimte, ligt in het hart van de plaats Mercurey en is open voor publiek.

Anne-Laure Hernette is de wijnmaakster en ambassadeur. Ze  garandeert de consistentie van kwaliteit en stijl. Ook kiest ze voor de best beschikbare druiven. Ze werkt nauw samen met Georges Piazzon, de wijngaardmanager en zijn team om de ontwikkeling van de wijnstokken te volgen en geeft advies.

De stijl van Antonin Rodet is licht en toegankelijk. Het huis heeft een drietal domaines in eigen bezit en werkt verder samen met contactgrowers in zeer veel appellations in de Bourgogne.

Albert Heijn verkoopt een grote range wijnen van Antonin Rodet. Op Albert Heijn Online vind je 7 wijnen van Rodet ( AH Antonin Rodet ). In de winkel staan er – afhankelijk van de grootte van de winkel – acht.

Rodet Cremant de  Bourgogne Brut   € 9,99 Crémants zijn een betaalbare variant op champagnes. De lagering is iets korter en de streek van herkomst. De Crémants krijgen een tweede gisting op fles. In de Bourgogne speelt chardonnay een hoofdrol in de crémants, dezelfde druif als in de champagne. De Rodet Crémant is een verfrissende, sprankelende witte wijn met een levendige mousse en frisse zuren.

Rodet Bourgogne Chardonnay  2019     € 8,99   Deze chardonnay krijgt niet of nauwelijks houtopvoeding en is licht en fris met verkwikkende zuren.

Rodet Bourgogne Pinot Noir 2019  € 9,29 Ook deze instap Bourgogne brengt de eerste tijd van zijn leven door op RVS, en heeft daardoor een hele lichte stijl met rood fruit en frisse zuren. Even koelen van te voren.

Rodet Chablis 2019   € 11,99 Gelegen in het noorden van Bourgondië, in het departement Yonne, strekt de appellation zich uit over ongeveer 20 gemeenten die de heuvels bedekken die langs de mooie Serein-vallei lopen. De wijngaarden geniet van een uitzonderlijke geologische situatie die stamt uit het Jura-tijdperk, of beter gezegd het Kimmeridgean-tijdperk (150 miljoen jaar geleden). Afzettingen van kleine oesters zijn nog steeds te vinden in de rotsen, overblijfselen uit een tijd waarin de zee dit gebied volledig bedekte. Knisperfrisse chardonnay uit Chablis in het noorden van Frankrijk.

Rodet Mâcon-Villages Blanc 2019   € 7,99 Typerend voor chardonnay uit de Mâconnais in het zuiden van de Bourgogne, is de ronde, romige en tropische smaak met mooie zuren.

Rodet Saint-Véran 2019   € 14,99 Saint-Véran heeft een totale oppervlakte van ongeveer 650 ha en de AOP bestaat sinds 1971. De wijnen van Saint-Véran zijn verfijnd en elegant. Deze Saint-Veran van Rodet is een delicate wijn, romig, licht botertje en sappig. Voor aan tafel en ook als stand-alone glas.

Rodet Mâcon Rouge 2017   € 6,66 Vlinderlichte, helderrode wijn uit de Macon. Opgevoed op RVS, dus niet te zwaar. Even koelen van te voren.

Rodet Chablis 1er Cru Montmains 2018   € 18,99 De meest recente officiële Premier Cru-lijst werd opgesteld in 1986. Daarin worden 79 wijngaarden genoemd met een totale oppervlakte van ongeveer 600 hectare. De wijnbouwers van Chablis besloten om deze percelen opnieuw in te delen om er slechts 17 te promoten. De wijngaarden in kwestie bevinden zich aan weerszijden van de rivier de Serein in de gemeenten Chablis, Fontenay, Maligny, Chichée, La Chapelle-Vaupelteigne, Courgis, Fleys en Beines.

De 37 hectare van het Montmains-klimaat bevinden zich op de linkeroever van de Serein in de gemeente Chablis. Deze wijnen zijn vaak sober als ze jong zijn en worden gekenmerkt door minerale en citroenachtige aroma’s en onderscheiden zich door hun uitstekende ouderingspotentieel. Zachte hellingen en mergel. Volle Chardonnay met frisse zuren.

De wijnen van Rodet zijn met enige regelmaat in de reclame.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl