Basset

MW Gérard Basset beste sommelier van de wereld

 

bassetGérard Basset uit Engeland heeft dit weeekend in Chili het wereldkampioenschap voor sommeliers gewonnen. Hij versloeg 51 concurrenten. Basset nam voor de zesde maal deel aan de strijd om de titel beste sommelier van de wereld. Al vier keer eerder stond hij in de finale, dit is de eerste keer dat de 51-jarige in Frankrijk geboren sommelier de prestigieuze competitie wist te winnen. ‘Ik heb de afgelopen anderhalf jaar dagelijks zes uur besteed aan de voorbereiding van deze wedstrijd’, zegt Basset.

 

Basset is de somelier-eigenaar van hotel TerraVina in Southampton. Ook is hij de enige in de wereld die de drie titels Master of Wine, Master Sommelier en Wine MBA heeft. Hij is recent voorzitter geworden van de Franse regionale commissie van ‘Decanter World Wine Awards’ en is de eerste Engelse winnaar. Een prestatie van wereldformaat.

200 deelnemers

De wereldkampioenschappen Beste Sommelier 2010 zijn een initiatief van de International Sommelier Association (ASI). De strijd vond plaats in de Chileense hoofdstad Santiago op zaterdag 10 april tot en met vrijdag 15 april. In totaal begonnen 200 deelnemers aan het toernooi. Twaalf daarvan drongen door tot de finale.

 

Bron: Misset Horeca


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl