BBB Maastricht | Guinness World Record & meer

BBB Maastricht, de vakbeurs voor horecaprofessionals uit Nederland en België vond van 6 t/m 8 oktober plaats in MECC Maastricht. De 70e editie eerde haar bakkersverleden middels een officieel Guinness World Record met de grootste vlaai ter wereld. Verder was er onder exposanten en in het programma aandacht de horeca van morgen. Uit een rondvraag onder exposanten bleek dat de bezoekerskwaliteit over de afgelopen drie dagen sterk is verbeterd.

De aftrap op maandag 6 oktober stond volledig in het teken van traditie, met een indrukwekkende Guinness World Record-poging voor de grootste vlaai ter wereld. Onder leiding van patissier Sébastien Trudelle (Smores) werd een vlaai met een diameter van maar liefst 7 meter onthuld. De vlaai, die in ongeveer 9.000 stukken werd verdeeld, werd uitgedeeld aan beursbezoekers en de voedselbank. Daarmee eerde BBB Maastricht haar bakkerij-oorsprong (Brood & Banketbakkers Beurs) uit 1955 en bracht zij het ambacht letterlijk terug naar de vloer van de beurs.

Naast deze ode aan traditie stond innovatie centraal op de Future Stage, waar toonaangevende sprekers uit de hospitality-, foodtech- en duurzaamheidssector hun visie deelden op de toekomst van gastvrijheid. Onder hen de gastsprekers Casper Reinders en Benjamin Calleja, die wereldwijd in de horecasector dé autoriteit zijn op het gebied van technologie en trends. Op de beursvloer trokken technologische hoogstandjes veel aandacht, waaronder de professionele zelfreinigende combi-speedoven van Unox, uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI) voor optimaal gebruiksgemak en efficiëntie in de keuken.

Bezoekerskwaliteit
Uit een rondvraag onder exposanten blijkt dat de bezoekerskwaliteit een positieve impuls heeft gekregen. Bart Mentink, co-founder van L.A. Streetfood zei hierover op LinkedIn: “Per geïnvesteerde marketingeuro scoren we op de BBB de meeste relevante contacten. De gangpaden staan bomvol horecaondernemers en horecapersoneel uit Limburg, Brabant en België. Wat een gave regio. De mensen zijn geïnteresseerd, op zoek naar vernieuwing!”

MICHELIN-uitreiking tijdens openingsdag
De MICHELIN-uitreikingen 2025 vonden plaats op de openingsdag van BBB Maastricht. De ceremonie bracht chefs, restaurateurs en andere vertegenwoordigers van de Nederlandse gastronomie naar Maastricht. De aanwezigheid van MICHELIN benadrukt de rol van BBB Maastricht als belangrijk platform voor culinaire professionals op topniveau.

De combinatie van vakmanschap, vernieuwing en beleving maakte de 70e editie van BBB Maastricht tot een recordeditie. Met een unieke mix van traditie, technologie en topgastronomie bevestigt BBB Maastricht haar positie als de toonaangevende vakbeurs voor de hospitality branche in Nederland.

Over BBB Maastricht
Sinds 1955 bezoeken duizenden horecaprofessionals jaarlijks in oktober horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te netwerken en zich te laten inspireren. De horecavakbeurs realiseert ‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten door betekenisvolle ontmoetingen te stimuleren, vakkennis te delen en nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen. Editie 2026 van BBB Maastricht vindt plaats van maandag 5 t/m woensdag 7 oktober in MECC Maastricht.

Bron: pb


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl