Om de Franse gastronomie internationaal onder de aandacht te brengen, wordt ieder jaar op de eerste dag van de lente wereldwijd een “Diner à la Française” gekookt en geserveerd. Voor het vijfde jaar op rij brengen duizenden chef-koks uit meer dan 150 landen gelijktijdig een ode aan de Franse keuken. Ook in Nederland. Goût de France is een initiatief van het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken. Het Franse tafelen maakt sinds 2010 deel uit van de immateriële werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Deelnemende restaurants
Onderstaande Nederlandse restaurants doen mee aan dit grootste Franse diner ter wereld en serveren op 21 maart een speciaal “Goût de France”-menu.
Amsterdam |
|
De Lutte |
|
Den Haag |
|
Deventer |
|
Ede |
|
Harderwijk |
|
Houthem |
|
Leiden |
|
Linschoten |
|
Lochem |
|
Maarssen |
|
Maastricht |
|
Monnickendam |
|
Nijmegen |
|
Noorden |
|
Ommen |
|
Rijkevoort |
|
Rotterdam |
|
Santpoort-Noord |
|
Venlo |
|
Venray |
|
Thema 2019
Dit jaar draait het thema om duurzame ontwikkeling door middel van verantwoorde gastronomie en de inzet van chef-koks voor het behoud van de planeet. Ook zal de Provence als toeristische, gastronomische bestemming in het zonnetje staan.
Reserveren
Liefhebbers van de Franse keuken kunnen vanaf nu en rechtstreeks bij de restaurants reserveren.
Voor meer informatie over de restaurants en hun “Goût de France”-menu’s: Gout de France