BIB | The Wine Pack

De Bag in Box – Albert Heijn noemt het wijntap, een term die meer to-the-point is voor de consument – is een luchtdichte container om vloeistoffen te vervoeren en op te slaan. Deze container bestaand uit een plastic zak in een kartonnen doos. Om de vloeistof te gebruiken moet je het karton gedeeltelijk openen en een kraan uit de plastic zak halen. Deze tapkraan is zo ontworpen dat er geen lucht bij de vloeistof kan komen tijdens het tappen en bewaren. Hierdoor kunnen vloeistoffen langer bewaard worden dan een geopende fles. (Wikipedia)

Wijn in Bag in Box was in Nederland niet zo populair, maar daar komt verandering in. De kwaliteit wordt ieder jaar beter. In Frankrijk, maar ook in Scandinavië, is het normaal om wijn uit BIB’s te drinken en zijn er ook hogere kwaliteiten te vinden. In Parijs zijn er zelfs gespecialiseerde wijnwinkels die uitsluitend BIB’s verkopen. Zowel in Frankrijk als Scandinavië zijn BIB’s zelfs heel populair, naar men zegt in Scandinavië vanwege de reden dat je niet ziet hoeveel je drinkt.

In Nederland is er nu een nieuw initiatief; Wine Pack. Diverse soorten wijn in een kleine kartonnen 3 liter verpakking. Winebusiness.nl proefde de charonnay-vermentino en was aangenaam verrast door de kwaliteit.  Hieronder het pb:

Het nieuwe initiatief THE WINE PACK maakt het drinken van wijn duurzamer. Met biologische kwaliteitswijn in bag-in-box verlagen wijndrinkers hun CO2-uitstoot met 80 procent.

THE WINE PACK is een initiatief van enkele Nederlandse wijnliefhebbers en Europese wijnboeren. Zij bieden hoogwaardige biologische wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje aan. Alle wijnen hebben een vivino-rating van 3.8 of hoger. THE WINE PACK wil het imago van bag-in-box verbeteren en het voor wijndrinkers gemakkelijker maken om hun consumptie te verduurzamen.

De 80% lagere COfootprint is vooral het gevolg van de lichtere en duurzamere verpakking. Productie en recycling van traditionele glazen flessen vergen veel energie en dat leidt tot een hoge uitstoot. Omdat glas zwaar is en een inefficiënte vorm heeft, is ook het transport extra milieubelastend.

De unieke boxen van THE WINE PACK zijn online te bestellen en bevatten elk 3 liter wijn. Dat is evenveel als 4 flessen. De wijn blijft minimaal 30 dagen na openen vers. Ook is de wijn van THE WINE PACK 10 tot 40% goedkoper dan dezelfde wijn verpakt in een glazen fles. Alle details zijn te vinden op www.thewinepack.eu

Lees hier verder in het eerder gepubliceerde Winebuisness.nl BIB-test: Winebusiness.nl BIB-test

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl