de Volkskrant gaat door het stof…

de Volkskrant gaat door het stof...

Nog één keer over dat ene glaasje alcohol… Eén glas alcohol per dag bekort je leven aanzienlijk, berichtten media (waaronder de Volkskrant) vorige week. Nadere bestudering van de onderzoeksresultaten leert dat dat te kort door de bocht is.
Gezond drinken bestaat niet, ook dat ene glaasje kunt u beter laten staan, berichtten talloze media, waaronder de Volkrant, Trouw, Het Parool, het AD, de NOS en RTL4.

Hoe zit het wel?
U gaat niet eerder dood als u een glas per dag drinkt, dat staat althans niet in deze studie. Een half jaar, anderhalf jaar eerder of 30 minuten eerder dood per glas? ‘Dat is goochelen met statistiek’, zegt hoogleraar farmaceutische wetenschappen Jan Tytgat (Universiteit van Leuven), die vorige week als een van de eerste wetenschappers kritisch reageerde. ‘Dat kun je niet zeggen op basis van deze studie.’

Wat er wél in de studie staat: dat er vanaf 100 gram alcohol per week (dat komt neer op ongeveer tien glazen bier van 250 ml of wijn van 100 ml) een verhoogd algemeen risico op sterfte is. Dat risico neemt vervolgens toe naarmate er meer wordt gedronken.

Lees het hele artikel in De Volkskrant.

(Bron: De Volkrant, 19-04-2018)


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl