Bornos | Verdejo fermentado en barrica

Een stuivende verdejo is in de zomermaanden onweerstaanbaar. Maar nu de dagen korter worden en het weer kouder, gaat de behoefte vaker uit naar ronde en zachtere wijnen. Nu is uiteraard chardonnay daarom bekend, maar ook de verdejo kent een zachtere en verleidelijke variant. Als je van dit type wijnen houdt, ben je verkocht.

Het gaat hier om de Fermentado en barrica van Palacio de Bornos. Op Palacio de Bornos in de verdejo streek Rueda hebben ze alle geduld om goede en perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Haast hebben ze hier niet. Het vinden van de ideale balans tussen extract en verfijning is waar het hen om te doen is. In de kelder doet het team geen enkele concessie om de allerhoogste kwaliteit te bereiken. Voor de Fermentado en barrica laten ze de druiven zo lang mogelijk hangen. Daarnaast wint de wijn aan complexiteit doordat het sap vergist in kleine eikenhouten vaten. Hierna rijpt de wijn nog eens vier maanden in eikenhouten vaten voor extra structuur en balans.

Het resultaat, een superzachte wijn waarvan nog steeds een knisperfris vleugje op de achtergrond een rol speelt. Aromatisch, romig, zacht en met veel lengte. Voor iets meer dan een tientje haal je een feestje in huis.

Verdejo fermentado en barrica van Palacio de Bornos is een verleidelijke wijn!

En voor wie het toch liever frisser heeft, heeft Bornos ook nog een gewone variant.

Bornos Okhuysen


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl