Brabantse ondernemer Van der Wallen neemt belang in Bernardus-wijnen van Ben Pon

De Brabantse ondernemer Robert van der Wallen neemt met zijn investeringsmaatschappij Opportunity Partners B.V. een belang van vijftig procent in Bernardus, toonaangevend producent van premium wijnen in Californië. De onderneming was volledig eigendom van Berk Holding B.V., dat is opgericht en wordt geleid door de Nederlandse ondernemer Ben (Bernardus) Pon. Van der Wallen heeft een optie om ook de overige vijftig procent van de aandelen van Berk Holding B.V. in Baylaurel Corporation – waar Bernardus-wijnen onder valt – over te nemen. De deal, begeleid door Hemingway Corporate Finance uit Amsterdam, gaat met terugwerkende kracht op 1 januari 2017 in.

De in 1990 opgerichte Baylaurel Corporation is producent van de befaamde Bernardus-wijnen, jaarlijks goed voor ongeveer 50.000 dozen (600.000 flessen). Het vlaggenschip van de collectie is de Marinus-wijn; een Bordeaux-achtige, rode wijn, met druiven verbouwd op de Marinus-wijngaard in Californië. Andere bekende wijnen van Bernardus zijn onder meer de Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Drie wijngaarden

De meeste wijnen verkoopt Bernardus in de Verenigde Staten. Ongeveer twintig procent wordt gedistribueerd in Nederland. De wijndruiven voor de Bernardus-wijnen worden verbouwd op drie wijngaarden van in totaal ruim twintig hectare. Daarnaast bezit Bernardus nog bijna zes hectare die voor wijnbouw geschikt is te maken. Ook heeft Bernardus een veelbezochte wijnproeverij in Carmel Valley Village en vijf wijnclubs.

Bron: persbericht Zandbeek Communication Group

Foto: Ben Pon (links) en Robert van der Wallen. Foto: Erik van der Burgt / Verbeeld

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl