Campanië | Nativ

Het wijngoed Nativ ligt in het Zuid Italiaanse wijngebied Campania op de heuvels van Paternopoli, uitlopers van de Vesuvius. Op deze mineraalrijke vulkanische bodem maakt Mario Ercolino van inheemse kwaliteitsdruiven mineraalrijke wijnen met karakter. Ercolino is ooit begonnen als hoofd wijnmaker bij het bekende wijnhuis Feudi Di San Gregorio. In 2008 startte Ercolino met wat vrienden het wijnhuis Nativ. Ercolino houdt er zijn eigen manieren op na. Onder andere door zijn druiven later te oogsten dan normaal, om extra rijpheid en intensiteit voor zijn speciale bottelingen te krijgen. Hierdoor heeft hij vele onderscheidingen gekregen van onder andere Wine Spectator en de vooraanstaande Italiaanse wijncriticus Luca Maroni, van hem ontving hij voor een van zijn wijnen 99/100.

De Wijnbeurs biedt een kistje met drie kroonjuwelen aan van Nativ. Elk gemaakt van karakteristieke, inheemse en vulkanische druiven met minimaal 95 punten van Luca Maroni: Fiano, Greco di Tufo en Aglianico.

De Fiano is Een krachtige Italiaanse witte wijn met een vulkanisch karakter en knapperig fris fruit en een abv. van 12.

De Greco di Tufo is een fris sappige wijn met een vulkanische bite en een mineraalrijke afdronk.

De Rue 333 Taurasi is een stevige jongen met ruim 14 abv van aglianico. Aglianico is een heel krachtige druif en daar is deze Rue 33 geen uitzondering op, een geconcentreerde en rijke wijn.

Deze drie zijn nu samen in een houten kistje bij de winbeurs verkrijgbaar voor € 39,95 Nativ kroonjuwelen

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl