Cees van Casteren MW

Buluitreiking Cees van Casteren MW

 

cees van casterenAfgelopen donderdag 7 november heeft het Institute of Masters of Wine bullen uitgereikt aan 12 nieuwe’s Masters of Wine, één daarvan was Cees van Casteren. Van Casteren vertelt het volgende over de ceremonie: ‘Die uitreiking was een beetje mosterd na de maaltijd voor mij; ik was immers al officieel MW geworden per 22 november 2012. Maar aangezien dat toen net na de uitreiking van vorig jaar was, kreeg ik nu mijn ‘diploma’, bijna 12 maanden na datum. Donderdag 7 november vloog ik ‘s ochtends naar Londen voor een induction meeting in Planet of the Grapes in Bow Street. Daar legde Cathy van Zyl MW, de nieuwe chair of Education, uit wat van nieuwe leden van de Institute wordt verwacht.

 

 

Zoals gebruikelijk in de gilde-structuur vanwaar de Institute is opgericht in 1953, wordt van leden verwacht om als mentor de studenten bij te staan. Inmiddels heb ik Filip Verheyden uit Belgie als mentee toegewezen gekregen. Na de induction meeting waar de champagne al rijkelijk vloeide, kwamen zo’n 130 genodigden, Masters of Wine, sponsoren en familie van de nieuwe leden van de Institute naar de prachtig gerestaureerde Vintner’s Hall voor het jaarlijkse hoogtepunt van de feestelijke en officiële inhuldiging. Ook hier moesten we allereerst aan de Bollinger champagne, fotosessies en vervolgens de inauguratie. Er waren speeches van ondermeer de Master Vintner, de voorzitter van de Institute – Jean-Michel Valette MW – en de directeur Penny Richards. Daarna werd iedereen aangekondigd en kreeg zijn of haar oorkonde.

 

 

Vervolgens werden een aantal awards uitgereikt voor uitmuntende prestaties in de verschillende papers, waarna er meer Bollinger champagne werd gedronken en we konden aanschuiven aan het feestelijke diner in de Vintner’s Hall.

Eenmaal terug in het hotel konden we niets anders doen dan een fles champagne bestellen, om nog even na te genieten..

 

Voor de namen van de overige nieuwe Masters of Wine zie www.mastersofwine.org


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl