C’est le Vin | J.B. Becker uit de Rheingau

C’est le vin is een jong wijnbedrijf in Haarlem en omstreken dat zich richt op het importeren van kwaliteitswijnen, direct van het wijnhuis. Nu brengt C’est le vin als eerste in Nederland een wijn van Weingut J.B. Becker uit Walluf Rheingau op de markt. Namelijk de J.B. Becker Wallufer Oberberg Riesling Kabinett 2016. Becker is een internationaal hoog aangeslagen wijnbedrijf – denk aan Gault Millau en Robert Parker -, het is al sinds drie generaties in bezit van de familie Becker. In 1893 begon Jean Baptist Becker het familie bedrijf. Vanaf 1971 leidt kleinzoon Hans Jozef met zuster en vrouw het wijngoed.  De 13 hectare aan wijngaarden liggen op de Oberberg, Berg Bilstock en de Walkenberg.

Becker heeft geen haast. Zijn wijnen vergisten spontaan en blijven minimaal een jaar op hun eigen droesem in oude houten vaten liggen voordat ze ongefilterd gebotteld worden. Er wordt zonder filtering afgevuld. C’est le vin heeft in twee jaar tijd tientallen jaargangen van zijn rieslingwijnen mogen proeven. Volgens de importeur bieden die een universum aan smaken, alle zuiver en vol harmonie. ‘de rieslingwijnen van Becker behoren ons inziens tot de indrukwekkendste wijnen van Duitsland‘. Trouwens, ook de spätburgunder van Becker doet het goed.

En uit de folder: ondanks zijn klassieke manier van wijn maken, is Becker geen behoudend traditionele wijnmaker. In 2003 was hij de eerste in Europa die de glazen flessenstop invoerde. Eén traditie houdt hij wel in ere: van het vroege voorjaar tot het late najaar zwemt hij dagelijks samen met zijn hond in de Rijn.

C’est le vin heeft samen met Hajo en Eva Becker een wijn geselecteerd die de juiste verhouding heeft tussen zuren en restsuiker. Hierdoor is de wijn krachtig maar toch zeer zacht en verfijnd op de afdronk. De wijnen van de Wallufer Oberberg staan erom bekend dat ze erg lang kunnen rijpen. De wijn is nu op dronk en kan nog rusten tot 2025. Door het lage en dus aangename alcoholpercentage van maar 10.5% is de wijn perfect voor bij de lunch.

J.B. Becker Wallufer Oberberg Riesling Kabinett 2016
Bij afname per doos van 6 flessen €14.50
Cest le vin | Becker

C’est le vin

C’est le vin is een initiatief van Xander de Bas, Joop Rigter en Jan Berghs, alle drie wijndieren met ervaring in de branche. Zij brengen als wijnspeciaalhandel wijnhuizen op de Nederlandse markt die daar voorheen nog geen of weinig toegang hadden. Dit zijn voornamelijk onafhankelijke wijnboeren, veelal nog in familiebezit.  Ze leveren direct aan voornamelijk de horeca.  Hun missie is om in de huiswijncategorie het niveau op de Nederlandse wijnmarkt omhoog te brengen en om betaalbare topwijnen te kunnen leveren. Huns inziens – en gelijk hebben ze – hoeft een goed glas wijn hoeft niet duur te zijn. Xander de Bas begint dit najaar met de opleiding tot Magister Vini.


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl