Champagne | Pom, Pom, Pommery

Pommery uit Reims is gesticht in 1836. Klein begonnen door Louis Alexandre Pommery met een jaarproductie van minder dan 100.000 flessen. De onfortuinlijke Louis stierf kort na zijn huwelijk met de twintigjarige Madame Pommery (1819-1890). Zij maakte het bedrijf groot; de productie steeg onder haar bewind naar 2 miljoen flessen per jaar. Als hommage aan de wilskrachtige Jeanne Alexandrine Louise maakt het huis een Cuvée Louise. Alexandrine creëerde de  succesvolle brut-stijl in 1874. Toen apart, want in die tijd was ‘zoet’ de trend.

Pommery maakt véél champagnes. Als champagnestijl zijn de wijnen van Pommery fijn, licht en delicaat. Een voorbeeld is de milieuvriendelijke Pommery Pop Earth. Deze Champagne is 100 % Eco conception. Waarom? Omdat het duurzame geproduceerde wijnbouw betreft, de champagne een lichtgewicht fles heeft, het etiket is gemaakt uit recyclebaar papier, het label is gedrukt etiket zonder oplosmiddel. En misschien wel het meest belangrijke: het is een uiterst smakelijke champagne.

Verder noemen we hier nog Pommery Royal Blue Sky die zelfs de grootste droge champagne hater zal bevallen. On-the-rocks een heerlijk toegankelijk glas. Tip: gebruik brede glazen. De Brut Royal kan niet onvermeld blijven, Alexandrine zette deze op de kaart: champagne die je kunt blijven doordrinken. Citrus en bloemetjes, rond, fijnzinnig. Pommery heeft ook een Pop lijn met 20 cl flesjes. Handig voor bij de lunch of onderweg. Én niet te vergeten de Pommery Brut Rosé: vol, fris, vrolijk, fruitig en subtiel.

De Belgisch entrepeneur Vranken richtte zijn vizier in 1975 op de gesloten champagne markt en creëerde het merk Vranken in 1985. Inmiddels is Vranken-Pommery Monopole de tweede Franse champagnegroep na Louis Vuitton Moët Hennessy. Pommery is de aanwinst uit 2002, sindsdien heet de groep Vranken Pommery Monopole (VPM). De groep heeft vijf champagne merken: Vranken, Demoiselle, Charles Lafitte, Pommery incl. Cuvée Louise en POP en Hiedsieck & co Monopole. Pommery is het grootste merk van de groep, daarna komt Heidsieck & Co en weer daarachter Vranken en Demoiselle. Demoiselle is begonnen als een cuvée van Vranken. Charles Lafitte, oorspronkelijk cognac – het champagnemerk kwam later -, is niet in Nederland te krijgen.

Pom, pom, Pommery. Verkrijgbaar bij Gall & Gall: Gall Pommery


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl