Chateau | Canet

Ondanks stond er een verrassend goede chardonnay op de proeftafel, nl. de zgn.  Victoria. En Victoria blijkt de naam te zijn van de vrouw van Floris Lemstra. Chateau Canet van Floris Lemstra is in Nederland al redelijk bekend. Zijn Nieuw Zeelandse vrouw Victoria die hij heeft leren kennen toen hij bij Boisset werkte, is ook werkzaam in hun bedrijf. Zoals Floris bij ons bezoek zei ‘Victoria doet het toeristische gedeelte. We verhuren een aantal guestrooms en ook een appartement waar tien mensen in kunnen verblijven.’ Maar ze doet meer dan dat. Victoria is gek op chardonnay en kiest voor haar eigen cuvée de mooiste wijngaarden en druiven uit, haar favorite selection. Haar was gevraagd om een Nieuw Zeelandse uitvinding te testen in een wijnmaak proces, de zgn. Wine Grenade (Wine Grenade) Dit is een klein apparaatje dat micro-oxidatie in de tank tot stand brengt, zelf noemen ze het nano-oxidatie. Hierdoor worden de wijnen superfruitig. Daarnaast krijgt de chardonnay een half jaar opvoeding op barrique. Het resultaat is een hele verfijnde chardonnay. Licht tropisch, super fruitig met een beschaafd alcoholpercentage van 13,5 %, het kan in die streek namelijk zo richting de 15% lopen. Het is een verfijnde, doordrinkbare chardonnay met prachtige zuren. Een aanrader. De prijs van Victoria is € 9,29.
Het handelshuis van Canet, het domaine, brengt nu 3 heerlijke en zachte voorjaarswijnen op de markt getooid met vrolijke labels: een chardonnay, viognier en syrah Domaine Canet Heerlijk easy-drinking voorjaarswijnen getooid met vrolijke labels.
De Experience chardonnay – een volle houtopgevoede chardonnay met frisheid – komt ook van Canet, hoewel je er even naar moet zoeken op het label. Het staat achterop en onderaan.

Canet maakt nu ook een Canet Rotie van syrah met een vleugje viobnier. een complexe, frachtige en volle eetwijn met veel zwart fruit en ook frisheid. Zeer aantrekkelijk.

 

Foto: Victoria Lemstra @Wijnbeurs


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl