Chateau Amsterdam, de vooraanstaande Nederlandse winery, heeft recentelijk een opmerkelijke mijlpaal bereikt met de toekenning van twee zilveren Decanter Awards. Deze bekroningen, die voor het eerst in de geschiedenis naar een Nederlandse wijnproducent gaan, erkennen het niveau van wijnmaken van Chateau Amsterdam in de internationale wijnwereld.
De eerste zilveren Decanter Award – 90 punten – werd toegekend aan de rode wijn Mayor’s Choice, een monocépage gemaakt met Garnacha druiven uit Priorat, Spanje. Deze wijn is een ware ode aan vakmanschap en onderscheidt zich door zijn verfijnde karakter en harmonie. De tweede zilveren Decanter Award – 91 punten – werd toegekend aan de populaire witte wijn The Fat Lady Sings, gemaakt van 100% chardonnay-druiven uit Pfalz, Duitsland. Beide wijnen zijn afkomstig uit het wijnjaar 2021. Deze overwinning weerspiegelt de toewijding en passie van het team onder leiding van wijnmaker Juan Manuel Ropero & productiemanager Didier Horstman. Met hun expertise en vaardigheden hebben ze een buitengewone prestatie geleverd, waardoor Chateau Amsterdam nu wordt erkend als een opkomende kracht in de internationale wijn scene. Daarnaast is het een prachtige bezegeling van de missie van het bedrijf om aan te tonen dat kwaliteitswijn ook in de stad gemaakt kan worden.
De bekroonde Mayor’s Choice 2021 is nog steeds beschikbaar en kan besteld worden via onze webshop op shop.chateau.amsterdam, evenals in ons restaurant en wijnbar. Hoewel de gewilde The Fat Lady Sings 2021 helaas is uitverkocht, kunnen wijnliefhebbers uitkijken naar de aankomende vintage van 2022, die naar verwachting dezelfde kwaliteit en karakter zal bieden als zijn voorganger.
Over Chateau Amsterdam:
Chateau Amsterdam is de eerste urban winery in Nederland, en de grootste in Europa. In 2022 was Chateau Amsterdam verantwoordelijk voor 15% van de Nederlandse wijnproductie. Het bedrijf maakt wijn in de stad met druiven van boeren uit verschillende landen. Door de druiven te verplaatsen, in plaats van de wijn, brengen we het productieproces dichter bij de mensen en de mensen dichter bij elkaar. Daarnaast geeft wijn maken op neutrale grond ons ook de unieke kans om alle druivenrassen, landen en stijlen samen te brengen onder één dak. Dit stelt ons in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen.
Bron: pb