Wijnproefcompetitie Lafite Laureaat | Vanaf heden open voor liefhebbers

Goed nieuws voor wijnliefhebbers. Na meer dan 25 jaar gooit de klassieke blindproefwedstrijd Lafite Laureaat (de titel ‘Vinoloog van het Jaar’ blijft, maar is alleen voor vinologen) de deuren wagenwijd open voor elke wijnliefhebber. Maakt niet uit of je nu een wijnopleiding hebt gehad of niet. Deze competitie, die al sinds 1997 een hoogtepunt is voor vinologen, geeft je de kans om jouw smaakpapillen te testen tegen die van echte wijnkenners. Lafite Laureaat wordt georganiseerd door de Verenigde Vinologen, een vereniging van studenten en afgestudeerde vinologen aan de Wijnacademie.

Deelnemers doorlopen eerst regionale voorrondes, waarna de besten doorstromen naar de halve finales. Uiteindelijk strijden de top tien deelnemers in de grote finale. Chateau Lafite Rothschild, onze hoofdsponsor sinds 2018, beloont de winnaar op een reis naar hun chateau, inclusief een lunch en een privéproeverij met de wijnmaker zelf. Grote namen zoals Cees van Casteren MW, Udo Goebel MV en Alessandro Matrone gingen je al voor.

Iedereen kan meedoen! Het kost €45 (€30 voor de leden van de Verenigde Vinologen). Dit bedrag dekt de proeverij van 12 wijnen, beoordeling door de jury, en een gedetailleerde bespreking van de wijnen en antwoorden door vooraanstaande wijnspecialisten zoals Masters of Wine Cees van Casteren of Job de Swart, en Magistri Vini Joep Speet of Job Joosse. Voor degenen die zich kwalificeren, zijn de halve finale en finale kosteloos.

Door de competitie toegankelijk te maken voor een breder publiek, streeft de Verenigde Vinologen ernaar het prestige van het evenement verder te verhogen. Daarnaast biedt Lafite Laureaat nu een platform aan alle wijnliefhebbers om hun vaardigheden direct te vergelijken met die van ervaren vinologen. De voorrondes starten in juni. We trappen af met twee rondes en in de herfst volgen er meer.

Dus, moge de beste winnen!

Het reglement is hier te vinden.

Voorrondedata:

  1. Woensdag 12 juni om 19.30 uur bij Delta Wines, Exportweg 8, Waddinxveen
  2. Maandag 17 juni om 19.30 uur bij Twee Marken, Trompplein 5, Maarn
  3. Maandag 16 september om 19:30 uur bij Van der Valk, Princenhagelaan 5, Breda
  4. Dinsdag 24 september om 19:30 uur bij Twee Marken, Trompplein 5, Maarn
  5. Maandag 7 oktober om 19:30 uur bij Twee Marken, Trompplein 5, Maarn
  6. Woensdag 6 november om 19:30 uur bij Delta Wines, Exportweg 8, Waddinxveen

Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl