Chateau Maris | Rare Orange

Chateau Maris is befaamd om zijn goede wijnen en de biodynamie. We duiken nog even in de geschiedenis. Vanaf het begin in 1997 zijn de wijngaarden van Chateau Maris geleidelijk omgezet naar de biologisch-dynamische zaaikalender. Hierbij is het ritme van de zon, maan, planeten en sterren bepalend voor de oogst, het zaaien en het wijnmaken. Maris geldt als een voorloper op het gebied van duurzame landbouw. Zo is de chais – de vinificatiekelder – als eerste in de wereld gemaakt van hennep. Hennep is een organisch materiaal dat CO2 verbruikt. Door de plantaardige materialen blijft de chais op temperatuur, er is geen koeling of verwarming nodig. Chateau Maris is grotendeels zelfvoorzienend, de opgeslagen CO2 wordt gebruikt en zonnepanelen leveren de elektriciteit.

Eigenaar Robert Eden heeft zich nu ook gewaagd aan een orange wine: Rare Orange. De oudste bekende en antieke vorm van wijn maken. De schilletjes van de witte druiven worden meevergist, net zoals bij rode wijn. Georgiërs ontwikkelen deze wijnstijl al 8000 jaar geleden, bij ons begint het nu erg populair te worden. Door het meevergisten van de schilletjes krijgt de wijn een diepere kleur, meer smaak en meer structuur. De Rare Orange is gemaakt van muscst à petit grains, een fruitig en aromatisch druivenras.

De Rare Orange is daardoor een zeer frisse sinaasappelwijn met heldere tonen van zomerfruit zoals witte perzik of abrikoos. Een gastronomische wijn die perfect past als aperitief of bij voorgerechten.

De Rare Orange is afgesloten met een kroonkurk en getooid met een kek getekend label met een amfora. Want amfora’s worden gebruikt bij de vinificatie van de Rare Orange.

Maris goes Orange!

 

Cordier is de importeur van de wijnen van Chateau Maris.

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl