Donderdag 15 maart Vini di Romagna

Op donderdag 15 maart vindt een bijzondere wijnproeverij plaats in het imposante maar tegelijkertijd intieme Kasteel van Woerden. Zo’n 15 wijnproducenten uit de relatief onbekende wijnregio Romagna, dat samen met Emilia de regio Emilia-Romagna vormt, presenteren hun wijnen en bijbehorende delicatessen.

Romagna, het Adriatische deel van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, heeft een oude en rijke wijntraditie. Naast de bekende albana en de sangiovese, brengen ook de pignoletto, de pagadebit, de famoso, de centesimino en de cagnina tongstrelende verrassingen voort. De leemgronden van de Po-vallei, de kalkhoudende Apennijnen-heuvels en -bergen, het zeeklimaat en de zilte lucht langs de kustlijn, het landklimaat ten westen daarvan – in Romagna doorkruist alles elkaar in een eindeloze variatie van terroirs en microklimaten. Een kolfje naar de hand voor eigenzinnige wijnboeren die wijnen maken voor net zo eigenzinnige wijnliefhebbers.

De proeverij is in eerste instantie bedoeld voor importeurs die op zoek zijn naar unieke wijnen uit een relatief onbekende Italiaanse regio. Daarnaast is ook de nieuwsgierige horeca van harte welkom, evenals de wijnvakhandel, -speciaalzaken en natuurlijke de pers.
Meer info en inschrijven op Vini di Romagna

Locatie:
Kasteel Woerden
Kasteel 3, 3441 BZ Woerden
12:00-18:00 uur


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl