Vandaag | NK Blindproeven 2023

Op zondag 4 juni 2023 vieren we het eerste jubileum van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, traditiegetrouw in de Ceciliakapel van het Klooster Cenakel, onderdeel van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg.

Het NK Blindproeven, een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services, is het enige proefevenement in Nederland met een internationaal karakter en wordt gekenmerkt door wijnen én proevers op het hoogste kwaliteitsniveau. Voor de vijfde keer in zes jaar buigen 25 teams met elk 4 proevers zich over 12 wijnen, waarvan ze de herkomst en samenstelling zo gedetailleerd mogelijk moeten bepalen. De vakjury met Charlotte van Zummeren, Magda van der Rijst en juryvoorzitter Fred Nijhuis bepaalt welk team kampioen wordt en Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het WK in Frankrijk op zaterdag 14 oktober 2023 bij Château Sainte Roseline in de Provence.

Bolgheri
Deze jubileum editie van het NK Blindproeven verdient uiteraard extra aandacht en daarom worden alle deelnemers die dag niet alleen vergast op een uitdagende wedstrijd, maar ook op een boeiend doorlopend programma met wijnen, wijnaccessoires en andere verrassingen. Daarnaast biedt Nijhuis Consultancy & Services (NCS) alle proevers een exclusieve proeverij aan met wijnen uit Bolgheri, één van de meest beroemde Italiaanse wijnregio’s.

Om Nederlandse connaisseurs kennis te laten maken met meerdere wijnhuizen uit dit prestigieuze wijngebied, worden in samenwerking met het Consorzio tutela Bolgheri e Bolgheri-Sassicaia DOC vele wijnen gepresenteerd tijdens het doorlopende programma én een exclusieve zittende proeverij. Niet eerder waren zoveel wijnen uit deze regio voor zoveel professionele en semi-professionele liefhebbers te proeven, zeker niet in Nederland en evenmin in andere landen.

Namens het Consorzio is Direttore Riccardo Binda aanwezig en samen met ondergetekende (één van de allereerste wijnschrijvers ter wereld die deze regio bezocht) zal hij ook de zittende proeverij begeleiden. Ook zeer vereerd zijn we met de medewerking van Terry Priem, chef van restaurant STER in Rotterdam. STER serveert niet alleen fine dining, maar biedt haar gasten ook (als enige in Nederland) een extra wijnkaart, specifiek gericht op wijnen uit Bolgheri. Op het NK zal Priem velen verwennen met enkele gerechtjes, mede mogelijk gemaakt door Rungis.

Partners en vrienden:
Ook dit jaar mogen we rekenen op de medewerking van diverse partners en vrienden die hetzij daadwerkelijk aanwezig zijn op het NK of het evenement op andere wijzen ondersteunen. Premiumpartner le Vin en direct stelt niet alleen de hoofdprijs van € 2500,00 ter beschikking, maar zorgt tevens dat Modehuis OGER het winnende team een tenue voor het WK aanmeet en alle deelnemers tijdens de prijsceremonie kunnen proosten met wijn van Le Manzane. Le Vin en direct is ook de exclusieve importeur van Grattamacco, één van de allereerste wijnhuizen in de regio Bolgheri. Speciaal voor de lustrum editie van het NK stelt Grattamacco extra prijzen ter beschikking voor alle medaillewinnaars. Daarnaast zorgt Activin voor het befaamde Toscaanse water Acqua Panna en SanPellegrino, Arditi voor koffie terwijl er traditiegetrouw wordt geproefd uit Spiegelau glazen, in Nederland gedistribueerd door Bender Foodservice & Equipment. Er zijn ook prijzen te winnen van Coravin en de Alliance Gastronomique, terwijl onder alle deelnemers exemplaren van “Burp, het andere wijnboek” worden verloot. Fotostudio Ingrid Driessen neemt uiteraard de fotoreportage van deze bijzondere dag voor haar rekening, zoals Saskia Schurink zich ontfermt over de wijnen en de studenten van de College de Brink uit Laren. Speciale aandacht verdienen ook de wijnen van Suadela, een exclusieve serie wijnen gemaakt door enkele van de beroemdste Italiaanse oenologen. De bijdragen van al deze partners en vrienden onderstrepen het belang en de unieke positie van het NK Blindproeven in en buiten Nederland.

Het programma is dit jaar als volgt:

  • 10.30-11.15 uur: Ontvangst en registratie deelnemers
  • 11.30-14.00 uur: Wedstrijd NK Blindproeven / CONCOURS LE VIN EN DIRECT
    in de Ceciliakapel
  • 14:00-15.45 uur: Doorlopend programma in de Wintertuin waar partners van het NK
    hun producten presenteren
  • 15.45-17.30 uur: Zittende proeverij ‘Bolgheri’ in de Ceciliakapel m.m.v. restaurant STER
  • 17.30-18.00 uur: Prijsceremonie

Alle partners, vrienden en deelnemers worden ook voorgesteld op www.fred-nijhuis.nl


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl