Concert in de wijngaard | Brussels Philharmonisch op Wijndomein Valke

Tijdens het weekend van 10 en 11 september strijkt het symfonisch orkest Brussels Philharmonic neer op Wijndomein Valke Vleug voor een eerste editie van Vinetiq Classiq. Het orkest, met meer dan 50 musici, zorgt voor een reeks van drie concerten met zicht op de wijngaard.

Into The Light
Na een meer dan indrukwekkende eerste samenwerking in de zomer van 2020, zorgt wijnboetiek Vinetiq samen met Brussels Philharmonic opnieuw voor een muzikale reis op Wijndomein Valke Vleug.
Met Vinetiq Classiq pakken ze uit met de concertreeks Into The Light, onder leiding van dirigent Michiel Delanghe. Antonio Vivaldi vatte 300 jaar geleden het verglijden van de seizoenen perfect samen in zijn meesterwerk De Vier Seizoenen. In 2012 leverde Max Richter een verfrissende en heel eigen interpretatie van dit werk af. Vivaldi recomposed, en helemaal herdacht.
Meester van het minimalisme is en blijft Arvo Pärt, die al jaren Klara’s top 100 aanvoert. In Ein Wallfahrtslied laat hij ons dromen van serene berglandschappen in het licht van de maan. Wanneer die maan plaatsmaakt voor de opkomende zon, brengt The Lark Ascending van Ralph Vaughan Williams die zang tot leven. Om te eindigen in het volle daglicht met Darius Milhaud en zijn Le boeuf sur le toit, die iedereen aan het dansen brengt.

Een hedonistische ervaring
Wijnboetiek Vinetiq is gespecialiseerd in cool climate wijnen van over de hele wereld, deze worden gevinifieerd in koelere gebieden, op grote hoogtes of verder van de evenaar. Daarnaast is het ook zelf wijnmaker op haar wijnthuis, Wijndomein Valke Vleug. Het wijndomein is een canvas voor exclusieve (wijn)belevingen. Zo organiseren ze jaarlijks een aantal Vinetiq concerten en culinaire Wine & Dine’s met opkomende talenten of reeds gekende sterrenchefs en nog andere wijnbelevingen.

Wijndomein Valke Vleug
De eerste aanplant van de jonge, bruisende wijngaard te Liezele, gelegen in Puurs-Sint-Amands, dateert van 2016. Vandaag staan er zo’n 17.000 stokken op dit zandleem terroir van het Scheldeland, goed voor 4,5 hectaren en 9 druivenvariëteiten. De cuvées 2020, Pinot Auxerrois-Chardonnay en Pinot Auxerrois ‘Acacia’, zijn reeds uitverkocht. De lancering van de eerste mousserende wijnen is voorzien voor het najaar 2022.
De gebouwen van Wijndomein Valke Vleug zijn getekend door veelvuldig bekroond en internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen. De wijnhoeve werd ontworpen in harmonie met de lokale tradities en omgeving. De architectuur wordt ondersteund door stukken die getuigen van kracht en pure schoonheid. De handgemaakte houten objecten zijn van de hand van Daniel De Belder en de abstracte kunst komt uit de collectie van Axel Vervoordt Gallery.

Bron: pb

Foto: @LiesbetPeremans


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl