Cool! | Persian Caviar

Ons land is inmiddels een serieuze exporteur van kaviaar. Kaviaar die geproduceerd wordt in China en Lombardije. Hossein Akef is hier de initiator van. In 2004 richtte hij Persian Caviar op en dit bedrijf produceert en exporteert kaviaar én levert in Nederland aan speciaalzaken, restaurants en via de website aan consumenten.

Akef komt uit Iran en de droom over kaviaar begon voor hem daar. Maar in Nederland werd deze droom verwezenlijkt. Na 5,5 in diverse AZC’s als kleine jongen te hebben gezeten, was hij vastbesloten zijn droom te realiseren. En daar is Hossein aardig in geslaagd. ‘Kaviaar leeft als nooit tevoren. Ondanks stijgende inkoopprijzen blijft de vraag naar premium producten groeien. Gasten maken bewust keuzes en ontdekken steeds meer de veelzijdige kwaliteit van mijn kaviaar.’

Persian Caviar is gevestigd in Scheveningen met meerdere personeelsleden en exporteert over de hele wereld. In diverse landen heeft het bedrijf ook nog agenten. Pure, gezonde producten staan bij Persian Caviar voorop. De kaviaar wordt gekweekt – wilde kaviaar is al lang verboden – in ruime buiten-bassins waar de steuren de ruimte hebben. Antibiotica is hierbij niet nodig omdat er genoeg ruimte is en de steuren elkaar niet verwonden. Gezondheid van de steur en voedselveiligheid staan voorop. Persian Caviar volgt dan ook de strikte voorwaarden van de Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP).

Steuren zijn nu een beschermde diersoort. CITES is een internationale organisatie die de handel in beschermde planten- en dierensoorten controleert. Erkende exporteurs zijn op die website te vinden (Cites: NL kaviaar exporteurs). Op de diverse blikjes is onderop dan ook ter bevestiging een oranjelabel te vinden. Zo kan iedereen zien dat Persian Caviar verantwoorde producten levert.

In restaurants

Akef vond de tijd rijp om een PR-bureau in te schakelen om Persian Caviar een  journalistieke boost te geven. Op deze woensdag zitten dan ook een aantal journalisten in restaurant Mont Blanc in de Govert Flinckstraat in Amsterdam. Dit restaurant is een klant van hem en is naast fine dining gespecialiseerd in wijnen uit de Savoie die zeer goed passen bij de kaviaar.

We proeven vier soorten: Black Pearl(zacht en romig), Imperial (zacht, zout en romig), Beluga (de meste delicate) en Osietra (verfijnd). De journalisten krijgen de kaviaar eerst op de muis en daarna verwerkt in gerechtjes. De klassieker van Beluga met aardappel, crème fraiche en Beluga scoort bij ondergetekende het beste.

Innovatief

Persian Caviar levert een rijke selectie aan kaviaars. Persian Caviar heeft de Tjoepy op de markt gebracht. Een soepele en crèmige kaviaar voor iedere beurs en verkrijgbaar in diverse blikjes variërend van 10 gram tot en met 1700 gram. Blikjes van 10 gram voor alle soorten kaviaar heeft Persian Caviar nieuw leven ingeblazen nadat deze een stille dood stierven met het verbod op wilde kaviaar.

Het nieuwste wat Akef heeft ontwikkeld is de kaviaar-sigaar. ‘Geïnspireerd door het eeuwenoude truffelschaafje zijn we twee jaar geleden begonnen aan de ontwikkeling van mijn nieuwe ‘kaviaar sigaar’. Met deze nieuwe vorm kunnen chefs op een efficiënte én belevingsvolle manier kaviaar verwerken – direct aan tafel, als smaakvolle finishing touch. Smaak, geur en emotie komen samen in één beweging.’ vervolgt Akef.

De sigaar bestaat uit gedroogde en drie maanden aged kaviaar die over gerechten geschaafd kan worden en zo smaak toevoegt. De ‘kaviaar sigaar’ geeft een romig-ziltige smaak van hoogwaardige kaviaar en versterkt de beleving op het bord. Het product past binnen de groeiende behoefte aan luxe en beleving.

Het was en leerzame lunch met prachtige kaviaar, goede informatie en mooie gerechten. Mont Blanc is een prachtig en goed restaurant – met overigens nog een raclette-restaurant op de Hobbemakade.

Voor de vele soorten kaviaar – in dit artikel staat een kleine selectie – , neem een kijkje op Persian Caviar Het bedrijf levert ook diverse vissoorten en kaviaar-attributen zoals coolers en lepels.

 

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl