Coolvaria

Voordelige wijnklimaatkasten

 

wijn loungesetAls je van wijn houdt, ben je ook geïnteresseerd in hoe je de flessen op moet bergen’, aldus Martijn Hofsté. ‘Zeker een punt voor mensen die kleiner behuisd zijn’. Daar is inderdaad iets voor te zeggen. Afgezien van het kleiner behuisd zijn, is een wijnkelder tegenwoordig geen gemeengoed meer. Mensen hebben het geduld niet meer om wijnen op te leggen.

Een ander punt is dat het prettig is als wijnen al op de juiste temperatuur zijn. Dat zijn dus twee redenen om een wijnklimaatkast aan te schaffen. Martijn Hofsté is met Coolvaria – voorheen Cooling.nl – een relatief nieuwe speler op de markt. Eurocave en Liebherr zijn het meest bekend in Nederland, maar Coolvaria timmeret aan de weg. ‘Het begon vrij spontaan’, vertelt Hofsté. Deze dynamische jonge ondernemer had en heeft een bedrijf in recyclebare grondstoffen.Tijdens één van zijn vele reizen stuitte hij op een bijzonder betaalbare wijnklimaatkast. ik heb er toen gelijk een voor mezelf gekocht en niet lang erna een hele container’. Zijn vrouw schrok wel even van deze mededeling, maar de inhoud van de container was snel verkocht. ‘Toen is cooling.nl opgericht’.

Coolvaria, zoals het bedrijf nu heet, maakt onder eigen beheer zeer betaalbare wijnklimaatkasten. ‘Het instapmodel van 40 flessen kost nog geen 500 Euro’. Daarnaast verkoopt het bedrijf chocoladeklimaatkasten, sigarenklimaatkasten, ‘we leveren aan een premium sigarenhuis’, en voor o.a. universiteiten ook onderzoeksklimaatkasten. De verkoop gaat zichtbaar goed, Coolvaria heeft tegenwoordig ook verkooppunten in andere Europese landen zoals Frankrijk.

Een succes dus. ‘Een wijnklimaatkast is eigenlijk gewoon een aangepaste ‘koelkast’, dus het hoeft ook niet echt duur te zijn’. De klant kan er van alles omheen en bij laten maken; de buitenzijde bekleden met leer, de kast combineren met een complete loungeset en ga zo maar door. Ook kleine klimaatkastjes voor een paar flesjes voor bijvoorbeeld op kantoor behoren tot de mogelijkheden. Een product om meteen verliefd op te worden. Tegenwoordig heeft Coolvaria ook een champagneklimaatkast in het assortiment ‘Geen enkele fles champagne is hetzelfde, dus met een la kom je er niet’. De vormgeving en de bekleding voor deze speciale klimaatkast zijn gekozen door Janna Rijpma, een wineprofessional met een speciale interesse voor champagne.

Het kantoor van Coolvaria zetelt in de binnenstad van Utrecht in een monumentaal pand ‘daarom hebben we hier geen “echte” showroom, de trappen zijn zo stijl dat mensen dat zullen onthouden in plaats van de klimaatkasten’. Er staan uiteraard wel een aantal producten opgesteld. Het magazijn staat ergens anders in de provincie Utrecht en daar vandaan worden de kasten door heel Nederland, en omringende, landen getransporteerd. Coolvaria is een voorbeeld van een bedrijf dat door een doordachte basis ‘waarom zouden wijnklimaatkasten duur moeten zijn?’ voorziet in een behoefte en daardoor een plek op de markt heeft verworven. ‘Just do it’, zou het sportmerk Nike hiervan zeggen. En zo is het maar net.

Charlotte van Zummeren

http://www.coolvaria.nl/wijnkoelers/wijnkoelkast-wijnklimaatkast/


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl