Crowdfunding | Om Master of Wine te worden

Naar verluidt kost het al met al enkele tienduizenden Euro’s om Master of Wine worden. Maar goed, als je naar het INSEAD in Fontainebleau gaat, ben je ook een groot bedrag kwijt. Bepaalde titels kosten nu eenmaal tijd, effort én geld. The Drinks Business heeft een leuk verhaal over een jonge man die crowdfunding heeft opgezet om toch deel te kunnen nemen aan de opleiding tot MW. Een gedeelte van de kosten voor het eerste jaar heeft hij al binnen. Op de crowdfundingssite staat geen contraprestatie aangegeven en dat is meestal gebruikelijk (Make me a Master of Wine).

Het was rond september van dit jaar, toen het nieuwe cohort Masters of Wine door het IMW werd aangekondigd, dat Kirby, de jonge, zelfverzekerde marketingmanager van Taversham’s Auctioneers in Suffolk, een vertrouwde steek van frustratie voelde. ‘Elk jaar denk ik dat ik er zeker van ben dat ik het zelf zou kunnen betalen, maar als je geen bedrijf achter je hebt of eigen vermogen is het gewoon lastig.’

De titel Master of Wine worden is een van de meest begeerde onderscheidingen in de branche, maar het is ook een van de duurste en strengste. De belangrijkste vereisten voor het programma zijn ten minste drie jaar ervaring in de wijnhandel op het moment van aanmelding, een sponsor die al een MW is en een diploma van de Wine and Spirits Educational Trust (WSET) of gelijkwaardig is ook vereist. Bovendien bedragen de totale kosten voor drie jaar van het programma ongeveer £ 11.000, inclusief het inschrijfgeld, residentiële seminars en cursusgeld. Een extra vergoeding voor het afleggen van het examen is ook vereist. Studenten kopen hun eigen wijnen om te proeven en betalen om naar wijngaarden over de hele wereld te reizen in de hoop hun kennis uit te breiden, en moeten daarvoor behoorlijk wat tijd vrijmaken. En dit kost natuurlijk ook het nodige.

Bron en lees verder: Crowdfunding MW TheDB

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl