Dezelfde oorsprong, uniek karakter | Sideral en 1865

Twee decennia geleden veroorzaakte de opkomst van enkele voortreffelijke wijnen uit de Nieuwe Wereld een revolutie in de wereldwijde wijnindustrie. Chili speelde hierin een cruciale rol, vooral vanwege de buitengewone kwaliteit van wijnen afkomstig van de beste terroirs in het land. Viña San Pedro is opgericht in 1865 en is vandaag de dag een van de grootste- en oudste exporteurs van Chileense wijn. Daarnaast is het één van de belangrijkste wijnproducenten van het land en heeft het bedrijf bijgedragen aan het succesverhaal van de topklasse Chileense wijnen. Met twee wijnen in bijzonder: 1865 en Sideral.

1865 Selected Vineyards
1865 eert het oprichtingsjaar van Viña San Pedro en toont de uitzonderlijke kwaliteit druivenrassen van Chili’s meest bekende origines. Deze wijn laat je elke uithoek van Chili ontdekken opzoek naar de beste terroirs: met wijngaarden in het noorden en het zuiden, van de Pacifische kust tot aan de voet van het Andesgebergte en zelfs in Argentinië. 1865 ontwikkeld wijnen van hoge kwaliteit, met de nadruk op de beste expressie van elke druif. 1865 is vaak bekroond door wijn critici. Sommige wijnen kregen uitstekende scores: 92 en 91 punten van Tim Atkin. 1865 staat bekend om zijn karakteristieke goede structuur, complexiteit en hoge concentratie van rijp fruit. 1865 Selected Vineyards Syrah komt uit de Cachapoal Vallei, dat bekend staat om zijn uitstekende terroir en expressieve wijnen.

Sideral die zijn oorsprong vindt in de bevoorrechte D.O. Cachapoal Andes, is een Cabernet Sauvignon gedomineerde blend. De krachtige aanblik van de sterrenhemel vanaf de Andes was de inspiratie voor de creatie van Sideral, afgeleid van het betoverende Latijnse woord ‘sideralis’, dat letterlijk ‘sterrenbeeld’ betekent. Om deze iconische wijn van VSPT te vieren zijn 25 sterren in het heelal vernoemd naar een aantal wijnjournalisten en -bloggers. Ook op het wijnlabel is de link met de sterrenhemel terug te vinden, de vijf sterren op het etiket staan namelijk voor de vijf druiven in de blend. Tim Atkin (MW) is zeer te spreken over Sideral, die bekroond werd met 93 punten.

De Cachapoal Vallei, gelegen in het midden van Chili staat bekend als een van de wijnregio’s ter wereld met ideale omstandigheden voor wijnbouw. Met in het oosten de hellingen van de Andes en in het noorden de 1.500 meter hoge bergen van het Coastal gebergte, is de vallei goed beschut tegen de verkoelende invloeden van de Stille Oceaan. Er heerst een gematigd mediterraan klimaat. In combinatie met warme, droge zomers zorgt dit voor perfecte condities voor een lang en evenwichtig groeiseizoen, essentieel voor optimale rijpheid zonder de frisse zuren te verliezen. Het unieke terroir van de Cachapoal Vallei proef je terug in de wijnen van Sideral en 1865.

Over Viña San Pedro
Viña San Pedro -onderdeel van VSPT Wine Group- werd in 1865 opgericht door de gebroeders Correa Albano in de Curicó Vallei. Dankzij de lange geschiedenis van meer dan 150 jaar is San Pedro uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijnhuizen van Chili en een belangrijke wereldwijde speler met een aanwezigheid in meer dan 80 landen. De avontuurlijke geest van San Pedro heeft het bedrijf in staat gesteld om de wijnbouw uit te breiden naar de unieke en onontdekte valleien van Chili, van noord naar zuid en van de oceaan naar het Andesgebergte. Viña San Pedro laat zich leiden door vier kernwaarden: uitmuntendheid, ontdekkingsgeest, productdiversiteit, innovatie en duurzaamheid. Enkele van de meest bekende merken zijn: Sideral, 1865, Cabo de Hornos, Altair, Tayu 1865, Castillo de Molina en GatoNegro.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl