Dry January? | Faber Alcoholvrije Wijn

Dry January en een maand onthouding van alcohol, dat zijn de termen die de nietsvermoedende consument in januari om de oren krijgt. En als je overstag gaat voor dit initiatief, wat drink je dan? Denk dan eens aan de alcoholvrije wijn Faber. Hoewel Faber goed verkocht wordt in Nederland, is het product bij velen onbekend dan wel onbemind.

Dat is jammer, Faber is namelijk weer eens wat anders. Het komt steeds vaker voor dat mensen vanwege het autorijden, zwangerschap of ziekte geen alcohol willen drinken en dan heeft een wijnproduct gewoon meer smaak. Cola of cassis is snel te zoet. Water gaat vervelen en wat moet je dan als je op een receptie staat of ergens een lunch hebt en je wilt niet drinken? Dan is alcoholvrije wijn een goed alternatief. En Faber is redelijk smakelijk, kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Faber is een sekt of wijnmerk met maximaal 0,5 % alcohol. Faber is in de basis een echte wijn, maar dan zonder alcohol. Bovendien bevat Faber maar 50% minder calorieën dan wijn met alcohol, wat ook aantrekkelijk is. Faber alcoholvrij is verkrijgbaar in de varianten:

Faber Rosé Alcoholvrij € 5,69
Faber Sparkling Rosé Alcoholvrij € 5,69
Faber Sparkling Rosé 20cl Alcoholvrij € 2,99
Faber Cabernet Sauvignon Alcoholvrij € 5,69
Faber Sparkling Hugo Alcoholvrij € 5,99
Faber Sparkling White Alcoholvrij € 5,69
Faber Sauvignon Blanc Alcoholvrij € 5,69
Faber Sparkling White 20cl Alcoholvrij € 2,99
Faber Chardonnay Alcoholvrij € 5,69

Nu in de aanbieding voor € 4,27

Hoe maak je wijn zonder alcohol?

Eerst wordt er gewone wijn gemaakt en die wordt in een glazen colon verhit tot 33 graden, en dat is gelijk de basis van het succes. Bij hogere hitte verdwijnt de smaak namelijk en die willen ze juist behouden. De alcohol begint bij 33 graden heel licht te verdampen, alsof je een glas wijn in de zon zet. Middels vacuumtechniek worden de alcoholdampen vervolgens aan de wijn onttrokken. Dit proces wordt een paar herhaald. Na de derde keer blijft er maximaal 0,5% alcohol in de wijn zitten. Deze 0,5% is een (Europees) wettelijk maximum om een drank alcoholvrij te noemen. Zeer veel levensmiddelen, zelfs waarvan je het niet vermoedt, bevatten alcohol. Zo kan brood bijvoorbeeld tot 0,3% alcohol bevatten, appelsap tot 0,4% en zelfs rijpe bananen bevatten een alcoholpercentage. Wettelijk mag alcoholvrije wijn maximaal 0,5% alcohol bevatten. Dit is ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol die in een glas verse jus d’orange zit die een dag openstaat.

Het drinken van alcoholarme wijn vereist een andere mindset. Je kunt het niet vergelijken met wijn, daarvoor is het verschil te groot. Maar het is wel degelijk een alternatief voor andere non-alcoholische dranken en het combineert goed bij de dis. De Hugo alcoholvrij heeft het in zich om populair te worden met het aangename zoetje. De 2 sparkling wijnen zijn fris fruitig en aangenaam en je staat met een leuk mousserend glas in je hand. De sauvignon blanc en chardonnay hebben de kenmerken van de druiven resp. fris en rond, terwijl de cabernet sauvignon de kracht heeft van een rode wijn, maar niet het alcohol.

Kortom, met Faber kun je blijven toosten en drinken en daarna gewoon in de auto stappen. Probeer het eens.. Laat je verrassen, want Faber is aangenamer dan je denkt.

ChvZ

Sparkling Faber: AH Faber

Wijnen Faber: Gall Faber

 

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl