Dry January | Le Petit Béret 0.0%

Dry January, een maand onthouding van alcohol. Een redelijk nieuw initiatief. En als je overstag gaat voor dit initiatief, wat drink je dan? Het komt steeds vaker voor dat mensen vanwege het autorijden, zwangerschap of ziekte geen alcohol willen drinken en dan heeft een wijnproduct gewoon meer smaak. Cola of cassis is snel te zoet. Water gaat vervelen en wat moet je dan als je op een receptie staat of ergens een lunch hebt en je wilt niet drinken? Dan is alcoholvrije wijn een goed alternatief. Er is nu een merk dat alcoholvrije drank maakt van druiven die niet vergisten en daarom mag het ook geen wijn heten.

Na vijf jaar research is het Le Petit Béret gelukt om een drank te maken van biologisch verbouwde druiven, zonder gebruik van pesticiden en conserveerstoffen. Bovendien met het kenmerk ‘vegan’. Een bekende sommelier in Frankrijk, Laporte, werkte hieraan mee.

Dominique Laporte, die zichzelf omschrijft als een wijnalchemist, werkte samen met Gordon Ramsay en werkte als sommelier o.a. voor Hotel Meurice in Parijs, het Connaught en het Great Eastern hotel in Londen. Hij adviseerde wijndomeinen en wijnhandelaren, zoals Lucas Carton (Alain Senderens) in Parijs, Château de Lignan in Béziers, Gambetta-wijnwinkel in Montpellier, le Cerf in de Elzas en Lavinia in Parijs.

Dominique Laporte is vanaf 2013 betrokken bij het maken van de 0.0% en aromatische melanges voor Le Petit Béret. Hij ziet erop toe dat de ‘druifeigen’ eigenschappen van bijvoorbeeld shiraz, sauvignon en grenache en cinsault behouden blijven.

Het bijzondere aparte van Petit Béret is dat de druiven niet vergisten. Daarom ook mag Petit Béret volgens de EU-regels geen wijn worden genoemd. Hoe ze dat doen wordt niet duidelijk, het enige wat wordt weergegeven is de tekening die bovenaan het artikel staat.  Winebusiness.nl heeft de 0.0% van Le Petit Béret wel geproefd.

De mousserende wijn is droog en fruitig, een uitstekend alcoholvrij mousserend alternatief. Van de wijnen beviel ons de pinot noir het beste, die heeft zelfs genoeg kracht voor bij de dis. De SB en chardonnay missstaan niet als aperitief of bij een lunch.

Le Petit Béret – Blanc de Blancs mousseux | € 8,55

Le Petit Béret – Chardonnay 2018 | € 6,95

Le Petitm Béret – Sauvignon 2018 € 6,95

Le Petit Béret – Gris rosé 2018 | 6,95

Le Petit Béret – Pinot Noir 2018 | € 6,95

Deze wijnen zijn verkrijgbaar bij Les Genereux Hier kan ook naar een filiaal in de buurt worden gezocht.

Bij de Les Genereux verkopen ze ook een heerlijke alcoholvrije mousserende rosé.

Baron de Chanteclerc – mousseux rosé alcoholvrij | € 7,80

 

ChvZ

 

The Art of Wines Le Petit Béret

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl