Fino bij | Sushi & haring

Sherry wijnen zijn veelzijdig, vol verrassingen en alom gewaardeerd, maar combineren bovenal perfect met gerechten uit de meest uiteenlopende gastronomische culturen, zoals sushi en haring. Vaak wordt sushi vergezeld door een frisse witte wijn of, zoals de Japanse gewoonte is, een biertje of sake, maar heb je er ooit aan gedacht om Fino met sushi of haring te combineren?

Fino Sherry 
Fino staat symbool voor het intense, rijke en genereuze karakter van de wijnen uit Jerez. Deze variant van Sherry wijn wordt gemaakt van Palomino druiven, is bleek goud van kleur en helder door biologische rijping. Gerijpt onder een laagje gist, dat de sluier van de flor vormt, ontwikkelt de wijn aroma’s van amandelen, vers brooddeeg en wilde kruiden. Fino is een heerlijke droge en lichte witte wijn met een frisse afdronk van amandelen. Vanwege zijn gastronomische veelzijdigheid verdient hij een prominente plaats aan tafel. Deze droge en expressieve witte wijn stimuleert de smaakpapillen op een buitengewone manier en versterkt de smaken van elk begeleidend gerecht, zo ook bij Sushi. En niet te vergeten haring. Fino is een uitstekende begeleider bij deze vettige en zilte vis.

Fino en Sushi 
De zilte smaak van de Sherry versterkt de smaak van de verse vis en harmonieert eveneens met de sojasaus, die ook zoutig is. De lage zuurgraad brengt de rijstazijn in balans en het aroma van groene amandelen in de afdronk van de Fino gaat prachtig samen met de hints van umami in het Yaki Nori geroosterde zeewier en de sojasaus. Dus stap uit je comfortzone en probeer iets nieuws en spannends door deze internationale Fino te combineren met Sushi.

Sherry Academy
Voor eenieder die meer wil leren over dit unieke product, bestaat de online Sherry Academy. Doormiddel van dit e-learning platform biedt de D.O. Sherry wijnen jong en oud, wijnliefhebbers en professionals de gelegenheid om op elk moment meer te leren over dit enerverende gebied en wijn. In slechts een paar uur leer je basis kennis met onderwerpen zoals de oorsprong, productie en de verschillende stijlen Sherry wijnen. Voor degenen die al beschikken over Sherry kennis is er de mogelijkheid tot een gevorderden cursus welke dieper op de materie in gaat. Maak gemakkelijk en kosteloos een account aan via Sherry Academie en start vandaag nog!


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl