Floris Verlinden algemeen directeur Wijn Verlinden

Floris Verlinden neemt het roer over

 

florisverlindenMet ingang van 2 april 2013 is Floris Verlinden, 40, Algemeen Directeur van Wijn Verlinden. Met deze benoeming treedt Verlinden – de vierde generatie van deze Bossche wijnkopersfamilie binnen het bedrijf– in de voetsporen van zijn vader Jan Hein, zijn grootvader en overgrootvader. Wijn Verlinden – sinds 1885 – is een zelfstandig familiebedrijf, dat vanuit een focus op de horeca in Nederland een traditioneel vernieuwend assortiment biedt, dat in toenemende mate ook verkrijgbaar is via de wijnspeciaalzaak.

Floris Verlinden, die na een studie geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht voor het wijnvak koos werd opgeleid bij het beroemde Loirehuis van de Bollinger Groep, Langois Chateau (Saumur) om vervolgens door een uitgebreide stage dieper in te gaan op de feitelijke wijnbouw bij het Chileense wijnhuis Viña Canepa. Verlinden sloot zijn voorbereidingen op het wijnvak af te Bordeaux door de opleiding DUAD aan de Universiteit van Bordeaux in 2002 succesvol af te ronden en te werken voor Château Haut Breton Larigaudière (Soussans, Margaux).

 

Met deze stap volgt Verlinden Gijs van Bilsen op, die zich volledig zal richten op de verdere uitbouw van de distributie via de vakhandel. Volgens Floris Verlinden is dit een kroon op het werk van de afgelopen jaren en schept het vertrouwen in de wijze waarop een traditioneel familiebedrijf haar positie op de Nederlandse markt verder vorm wil te geven.

 

Bron: persbericht

 

www.wijnverlinden.nl


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl