fourcroy 2

200 jaar Chili

 

chiliChili con carne is bonen en vlees met pit. Dit gerecht dankt zijn naam aan de pepers en niet aan het land Chili, terwijl dit wel tot de mogelijheden zou kunnen horen. Ook het land Chili heeft pit laten zien: op 18 september 1810 verklaarde Chili zich namelijk onafhankelijk, na bijna 300 jaar Spaanse overheersing.  De Spanjaarden pikten dit niet en heroverden de kolonie in 1814. Onder leiding van generaal Bernardo O’Higgings behaalde Chili drie jaar later alsnog de langverwachte en moegestreden overwinning.  De Chilenen zijn nadien 18 september altijd trouw gebleven.

Deze dag leidt altijd tot grote evenementen en Chilenen in den vreemde reizen graag weer af naar het vaderland om daar mee te feesten. Het mooie ronde getal van dit jaar is reden tot nog meer vreugde, plezier en natuurlijk ook merchandising. Montgras, een jonge winery gevestigd in Colchaqua vallei, draagt een steentje bij aan deze herinneringsproducten.

 

Ter gelegenheid van de 200e verjaardag van Chili heeft Montgras een speciale wijn gemaakt, de Montgras 200. Gekleed in een fles met een prachtig label gaat een wijn schuil die 15% carmanère bevat uit de Colchaqua en 85% cabernet sauvignon uit Maipo valley. De druiven zijn in april en mei van vorig jaar met de hand geplukt, hebben daarna 22 dagen skin-contact gehad, ondergingen geen fining en zijn ongefilterd. Na acht maanden op oud en nieuw Frans en Amerikaans eikenhout belandde het eindproduct in de fles. Het resultaat is perfect op dronk, zijdezacht met zachte rijpe tannines en een mand vol met rood en zwart fruit.  De technical sheet geeft aan dat de wijn ietsje meer suiker dan zuren bevat – 6 g/l om 5 g/l – en dat de wijn nog zes jaar kan ouderen. Het valt te betwijfelen of mensen dit geduld kunnen opbrengen met een product dat nu al zo mooi drinkbaar is. De verkrijgbare flessen in Nederland zijn beperkt, maar voor zes tientjes krijg je nu drie flessen extra bij het doosje van zes.
Fourcroy viert de 200e verjaardag van Chili met een lunch waarbij niet alleen de wijnen van Montgras worden geschonken, maar ook de Chileense ambassadeur aanwezig zal zijn. De broers Hernando en Eduardo Gras, tezamen met partner Cristian Hartwig, zijn overigens de oprichters van de Montgras winery. Het was hun eerste project. Daarna zijn ze verder gegaan met o.a. Ninquen en Intriga.

 

Voor verkoopadressen bel Fourcroy Nederland 035 – 6952929


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl