Franse wijnen | Van Neleman

Mede dankzij de succesvolle sharefunding rondes, waarbij meer dan 2500 enthousiaste Neleman fans totaal 3,5 miljoen in Neleman investeerden, heeft Neleman de beloofde Franse biologische wijnen gemaakt. Een prachtige serie van drie uit Pay d’Oc en 1 wijn uit de Corbières. In Frankrijk heeft Neleman samengewerkt met de enthousiaste en ervaren wijnmaakster Katrina Müller, en zij heeft samen met het Neleman team de volgende wijnen gemaakt:

Neleman Edition d’Art Viognier
Viognier zoals we Viognier graag zien, vol, rijk, met aroma’s van bloemen en rijp fruit als perzik en abrikoos. De druiven voor deze wijnen komen uit de Zuid-Franse regio Pays d’Oc waar de omstandigheden ideaal zijn voor het maken van biologische wijnen van topkwaliteit. De druiven worden ’s nachts geoogst voor het behoud van frisheid in de druif. Hierdoor is de wijn mooi vol en rond maar door de verfijnde zuren ook heerlijk verfrissend en opwekkend.

Neleman Edition d’Art rosé 
De bijzondere mix van de grenache noir en petit verdot levert een zeer aangename, fruitige rosé op met in geur en smaak duidelijk tonen van klein bosfruit als wilde aardbeien en rode bessen aangevuld met wat tijm en rozemarijn.

Neleman Edition d’Art Carignan
Wijn gemaakt van de typisch Zuid-Franse druif Carignan. Zorgt voor veel gul sap met aroma’s van zwarte bessen en bramen aangevuld met een tikje kruidigheid. De smaak is vol en rond met een fluweelzachte afdronk, verleidelijk lekker.

Neleman Lumière rosé
De klapper tot nu toe van de Franse wijnen (in de serie Lumière volgt nog een rode en volgend jaar een witte). Typische Zuid-Franse rosé zoals ze alleen daar gemaakt kunnen worden in de zo kenmerkende lichte roze kleur. In samenwerking met een oude bekende van Neleman, een van de oudste biologische wijnhuizen van Frankrijk.

Winebusiness.nl: Een bloemige viognier, een zwoele carignan en twee krachtige rosé’s. Mooie wijnen!

Over Neleman
Neleman maakt wijnen die 100% biologisch en 100% vegan zijn. Met liefde, met nieuwe technieken, met gevoel voor design én met een boodschap: drink biologische wijn. Want biologische wijnbouw, zonder gif en toevoegingen, levert fantastische wijnen op, jubelende recensies en vooral een mooiere wereld. Neleman is register-wijnhandelaar van de KVNW, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren.


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl