Freixenet stuurt 80% van Catalaanse werknemers met verlof | Vanwege aanhoudende droogte

Vorig jaar draaide Freixenet een recordomzet en sindsdien is de vraag naar Cava alleen maar toegenomen. Maar tegelijkertijd zijn er vanwege de droogte zo weinig druiven dat het bedrijf 80 procent van haar werknemers met verlof wil sturen. Freixenet wil 615 van de 778 mensen die in Catalonië voor het bedrijf werken vanaf mei voor onbepaalde tijd met verlof sturen. De plannen zijn voorgelegd aan de regionale regering en de vakbonden, en het plan ‘zal, afhankelijk van het seizoen en de ontwikkelingen, variëren’.

De opbrengsten voor CAcazijn in de regio zo zwaar getroffen (met een daling van meer dan 45%) dat Freixenet de beslissing heeft genomen om een ​​nieuw assortiment mousserende wijnen op de markt te brengen waarbij gebruik wordt gemaakt van Spaanse druiven, maar die niet als cava kunnen worden geclassificeerd.

Het nieuwe assortiment is een Cuvée de España waarbij gebruik wordt gemaakt van variëteiten als macabeo en chardonnay”, zegt Vanessa Lehmann, hoofd communicatie bij Freixenet. (…)

Ze voegde eraan toe: “Door de schaarste aan druiven wordt de Cava-sector in 2024 geconfronteerd met een verschil van 80 miljoen flessen en is het onmogelijk om aan de wereldwijde vraag van klanten te voldoen, die gestaag toeneemt.” Vandaar dus de productie van mousserende Spaanse wijn en geen Cava.

Foto @Freixenet

Bronnen:

TheDB Freixenet

De Volkskrant Freixenet


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl