Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor wijn?

De afgelopen maanden zijn er de nodige artikelen verschenen over de diverse gevolgen van de Brexit. Vandaag zijn er twee artikelen gepubliceerd over de consequenties van de Brexit voor de wijn. Verkoop, wijninvesteringen etc. Het ene artikel in Decanter gelooft dat investeerders door de Brexit meer in ‘veilige’ keuzes gaan investeren i.c. wijn, dus de wijnsector zou erop vooruit gaan.
‘Cult Wines pointed out that the Liv-ex Fine Wine 100 index gained 3.6% in the month after the Brexit vote. That is its biggest upward move in nearly five years, to 269.07, and its highest level since August 2013.’

Het andere artikel Nu.nl stelt: ‘op de korte termijn verwacht wijnspecialist Shakeshaft trouwens nog dat Britse wijnbeleggers zouden kunnen profiteren van een Brexit. Een verdere waardedaling van het Britse pond zou volgens hem een positieve invloed hebben op de marktwaarde van de bestaande Europese wijnvoorraden in het Verenigd Koninkrijk‘. Op de langere termijn is de verwachting minder positief ‘Want als de prijs van wijn in euro’s duurder wordt als gevolg van de daling van het pond, zou de wereldwijde vraag naar nieuwe topwijnen volgens Shakeshaft geraakt kunnen worden. De reden hiervoor is dat het Verenigd Koninkrijk een grote speler is op de markt voor wijnbeleggingen. Als de vraag naar topwijn inzakt door afnemende Britse interesse, kan ook de prijs van (euro)wijnen dalen. En dat is uiteindelijk ook niet goed voor de waarde van wijnbeleggingen.

De links naar beide artikelen: Decanter en Nu.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl