Good Wine | (Biologische) Wijn voor Water

The Good Wine is een gloednieuw Nederlands wijnlabel dat kwalitatief hoogstaande (h)eerlijke wijn combineert met iets goed doen voor een betere wereld. Daarom wordt per verkochte fles wijn van The Good Wine 750 liter schoon drinkwater gedoneerd aan gemeenschappen in Afrika! Om dit te realiseren heeft het jonge wijnmerk de handen ineengeslagen met de Made Blue Foundation. Daarnaast is het wijnmaakproces van The Good Wine als vanzelfsprekend helemaal biologisch en vegan. The Good Wine lanceert met twee smaken: Cheeky Sauvignon en Cheerful Merlot.

Cheeky Sauvignon en Cheerful Merlot

De Cheeky Sauvignon is tropisch en verfrissend, met aroma’s van granny smith, passievrucht en citrus. Dit is een geweldige match met groene salades, geitenkaas en schaal- en schelpdieren. Daarnaast is de crispy en sappige Sauvignon ook perfect tijdens de borrel! De Cheerful Merlot zit barstensvol rood fruit als bosbes en bramen. En hij is zacht en zwoel maar ook juicy en soepel. Een ideale wijn dus om te combineren met ovenschotels en pasta’s; maar hij is ook je beste vriend tijdens de borrel. Kortom een verleidelijke Merlot voor iedere gelegenheid.

In samenwerking met wijnmaker Robert Eden

De wijn van The Good Wine is tot stand gekomen in samenwerking met biologische wijngoeroe Robert Eden. Hij is de eerste B Corp-gecertificeerde wijnmaker in Europa en behoort nog steeds tot de top vijf meest milieuvriendelijke wijnboeren ter wereld. Robert heeft voor The Good Wine de selectie gemaakt vanuit zijn goede netwerk van biologische wijnboeren. “De keuze voor Robert Eden was snel gemaakt. Zijn werkwijze zonder kunstmatige inmenging en met totale respect voor de natuur past helemaal in onze visie. We zullen altijd met de beste en meest verantwoorde wijnboeren blijven samenwerken”, aldus Wouter Kohlmann van The Good Wine.

750 liter schoon drinkwater per fles

Iedere fles The Good Wine zorgt voor 750 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue Foundation: “Dat klinkt niet alleen indrukwekkend, dat is het ook. Het is bijvoorbeeld toereikend om een gezin in een ontwikkelingsland een week lang te voorzien van toegang tot voldoende water en hygiëne. En omdat vervuild oppervlaktewater niet meer hoeft te worden gekookt boven open vuur, zorgt 750 liter schoon drinkwater ook voor een besparing van ten minste 5 kilo CO2. Goed dus voor mens en milieu!”

Waterproject in Ethiopië

The Good Wine heeft samen met de Made Blue Foundation besloten om een project in Ethiopië te steunen. Dit in de vorm van de bouw van 20 WASH-kiosken in verschillende Ethiopische dorpen. WASH staat voor water, sanitair en hygiëne. Naast het aanleggen van nieuwe watervoorzieningen wordt in dit project ook veel aandacht besteed aan voorlichting over goede hygiëne en veilig gebruik van water. The Good Wine doneert via The Good Roll Foundation aan de Made Blue Foundation en zal jaarlijks een voortgangsrapport delen op haar website over de impact die is gemaakt.

100% biologisch en vegan

De wijn van The Good Wine is 100% biologisch en vegan. Met andere woorden in de wijngaarden worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en de wijn wordt geklaard zonder toevoeging van dierlijke producten. Daarnaast is het etiket op de fles van gerecycled papier en de dozen zijn van gerecycled karton.

Missie van The Good Wine

Schoon drinkwater is sinds 2010 een mensenrecht, maar voor 771.000.000 mensen is het een dagtaak om aan veilig water te komen. Dat is één op de tien mensen! In de praktijk betekent dit dat vooral vrouwen en meisjes gemiddeld 6 kilometer per dag moeten lopen om schoon water te halen. Met minder tijd voor onderwijs, werk of zorg voor het gezin tot gevolg. The Good Wine wil een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem.

De impact van 1 fles wijn van The Good Wine

750 liter schoon drinkwater per fles zorgt voor:

  • Een week lang toegang tot voldoende water en hygiëne om een gezin in een ontwikkelingsland te voorzien
  • 5kg CO2 komt niet vrij omdat brandhout wordt uitgespaard
  • 400+ plastic verpakkingen worden bespaard

Made Blue Foundation

De Made Blue Foundation is een sociale onderneming die eind 2014 is opgericht en sindsdien al meer dan tien miljard liter schoon drinkwater heeft gerealiseerd namens meer dan 400 ambassadeurs. Made Blue heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en werkt zo transparant mogelijk. Daarbij maakt Made Blue zo min mogelijk kosten door lean & mean te werken. Een onafhankelijk bestuur ziet toe op het beleid.

Wie is The Good Wine

Wouter Kohlmann (29) en Nick de Wild (29) zijn samen met de makers van The Good Roll de oprichters van The Good Wine. Als middelbare scholieren stonden ze al samen bij de plaatselijke wijnwinkel kerstpakketten in te pakken. Hier speelden de twee vrienden al met de gedachte om ooit zelf een eigen wijnlabel te starten. Inmiddels, 13 jaar later, is het zover: The Good Wine is gelanceerd! Werken aan een product waar hun passie ligt – in combinatie met iets goeds doen voor een betere wereld – is waar de twee vrienden het meest gelukkig van worden. Het doel van Wouter en Nick is om met hun nieuw gelanceerde label heel veel impact te gaan maken.

The Good Wine

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl