Biologische Good Wine | 750 liter water per verkochte fles naar Afrika

The Good Wine is een Nederlands wijnlabel dat kwalitatief hoogstaande wijn combineert met een bijdrage aan een betere wereld. Daarom wordt per verkochte fles wijn van The Good Wine 750 liter schoon drinkwater gedoneerd aan gemeenschappen in Afrika. Om dit te realiseren heeft het wijnmerk de handen ineengeslagen met de Made Blue Foundation. De wijnen van The Good Wine zijn vanzelfsprekend biologisch en vegan. Met andere woorden in de wijngaarden worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en de wijn wordt geklaard zonder toevoeging van dierlijke producten. Daarnaast is het etiket op de fles van gerecycled papier en de dozen zijn van gerecycled karton.

Wit, rood en rosé

De witte Good Wine is zacht, romig met wit fruit. Een doordrinkwijn. De rode wijn zit barstensvol zwart fruit en is zacht en zwoel maar ook juicy, rokerig en soepel. De rosé is easy drinking met een zalmroze kleur en aardbeien en perzik in de smaak, deze rosé is een Provence look-a-like. Gekoeld heerlijk. De rosé heeft net zoals de witte wijn een prettig alcohol gehalte van 11,5%. De rode heeft een percentage van 14% en past daardoor uitstekend bij de dis. Drie uitstekende huiswijnen.

Samenwerking met Lijfering

The Good Wine werkt samen met Dikkers Wijnimport & Lijfering Drankengroothandel. Deze samenwerking maakt een breder scala aan biologische wijnen beschikbaar voor de horeca. Gasten van restaurants, bars etc. kunnen niet alleen genieten van heerlijke biologische wijnen, maar op deze manier ook bijdragen aan het leveren van schoon drinkwater aan gemeenschappen in Afrika. “We zijn verheugd om samen te werken met The Good Wine“, zegt Bas van Putten, manager inkoop van Dikkers Wijnimport. “De toewijding van The Good Wine aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid weerspiegelt onze eigen waarden. We kijken ernaar uit om samen de wereld een stukje beter te maken.”

750 liter schoon drinkwater per fles

Schoon drinkwater is sinds 2010 een mensenrecht, maar voor 771.000.000 mensen is het een dagtaak om aan veilig water te komen. Dat is één op de tien mensen! In de praktijk betekent dit dat vooral vrouwen en meisjes gemiddeld 6 kilometer per dag moeten lopen om schoon water te halen. Met minder tijd voor onderwijs, werk of zorg voor het gezin tot gevolg. The Good Wine wil een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem. Iedere fles The Good Wine zorgt voor 750 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue Foundation: “Dat klinkt niet alleen indrukwekkend, dat is het ook. Het is bijvoorbeeld toereikend om een gezin in een ontwikkelingsland een week lang te voorzien van toegang tot voldoende water en hygiëne. En omdat vervuild oppervlaktewater niet meer hoeft te worden gekookt boven open vuur, zorgt 750 liter schoon drinkwater ook voor een besparing van ten minste 5 kilo CO2. Goed dus voor mens en milieu!

De impact van 1.000 verkochte flessen :

  • voor 10 personen schoon drinkwater voor minstens 10 jaar
  • 750.000 liter schoon drinkwater
  • 113 bomen behouden
  • Besparen van 5300 kilo CO2
  • 7.500 stuks plastic verpakkingen uitgespaard.

En jawel!

The Good Wine  heeft inmiddels 57.000.000 liter schoon drinkwater gedoneerd aan haar water projecten in Afrika i.c. Oeganda. Daarmee zorgen ze dat 920 personen toegang hebben tot schoon drinkwater voor minstens 10 jaar.

Made Blue Foundation

De Made Blue Foundation is een sociale onderneming die eind 2014 is opgericht en sindsdien al meer dan tien miljard liter schoon drinkwater heeft gerealiseerd namens meer dan 400 ambassadeurs. Made Blue heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en werkt zo transparant mogelijk. Daarbij maakt Made Blue zo min mogelijk kosten door lean & mean te werken. Een onafhankelijk bestuur ziet toe op het beleid.

Benieuwd naar de horeca wijnen van The Good Wine? Neem hier een kijkje!

 

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl