Grassl Glas | Mondgeblazen kristallen glazen voor wijnliefhebbers

Speciale wijnglazen zijn ‘hot’. Zo heeft Riedel een lijn en ook Jancis Robinson heeft één wijnglas – en karaf – voor rood, wit en rosé ontworpen en geproduceerd. Aan dit lijstje kunnen we nu Grassl toevoegen, een serie mond geblazen kristallen glazen.

Het is een droom die uitkomt voor wijnhandelaar Alexander Mackh, hij is al sinds 2012 bezig met de ontwikkeling van deze glazen. De naam Grassl is overigens van zijn moeder. Het begon ermee dat hij niet tevreden was over de wijnglazen die te koop zijn en zo begon hij zijn eigen serie te ontwerpen gebaseerd op het idee dat iedere wijn op basis van zuren, alcohol en tannines een andere diameter, opening en grootte moet hebben. Op zijn eigen site – Grassl glazen voorkeur – kun je een aantal opties invullen en dan volgt er een voorstel voor een glas. Zo wordt bijvoorbeeld voor grote witte en rode Bourgognes de Cru aangeraden. Door zijn werk in de wijnhandel kon hij wijnmakers zoals Oliver Campadieu (Château Palmer) en Pauline Vauthier (Château Ausone) bij het ontwerp betrekken. Voordeel daarbij was dat deze wijnmakers gelijk de glazen kochten en introduceerden bij hun cliënten. En zo ging het balletje snel rollen.

Met de Bourgognes komen we bij Kariem Hamed uit. Op een van zijn trips naar de Bourgogne maakte hij kennis met deze glazen. Hij was onder de indruk, legde contact en is nu de exclusieve importeur van deze glazen. Afgelopen vrijdag gaf hij met Alexander Mackh een perslunch in café Parlotte in de Westerstraat. Le Vineur van Kariem Hamed is een van de weinige kleine importeurs die bij gelegenheid iets voor de pers organiseert. Cafaé Parlotte is een schoolvoorbeeld van een zaak die vanaf de opening als een trein loopt, ook al kwam de coronacrisis ertussen. Reserveren is een must in deze hotspot met fantastisch eten Parlotte

Grassl maakt 2 series glazen – Vigneron en Liberté met in totaal 5 wijnglazen, twee karaffen, een champagneglas en een waterglas. De fabriek van Grassl staat in de Slowaakse Republiek waar 15 mensen verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse productie van 200 glazen. De glazen zijn korter dan de meeste wijnglazen en ze zijn heerlijk om op te pakken en uit te drinken. De glazen kunnen gewoon in de vaatwasser. Mijn favorieten waren de 1855 en de Cru, maar er is voor iedere wijn wat wils. De karaffen zijn heerlijk licht en goed te hanteren, één kun je zelfs aan de onderkant vasthouden. Erg handig.

Le Vineur heeft nu een aanbieding met een gratis karaf. De glazen zijn niet goedkoop, grofweg tussen de 25 en 35 Euro, maar je krijgt waar voor je geld. Le Vineur Glazen

 

ChvZ


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl