Huis ter Duijn en Restaurant Latour | Veel allure

Het is een hotel met veel allure. Het Vijfsterrenhotel Grand Hotel Huis ter Duin, sinds 1885, is sinds 40 jaar een familiebedrijf. Met vier dochters in de directie, twee kleindochters in de bediening en een schoonzoon als managing director wordt dit nog iedere dag bewezen. Bekend om zijn congressen en als huis hotel van het Nederlands elftal ligt Huis ter Duijn in Noordwijk direct aan het Noordzeestrand. Het hotel telt 254 kamers, 20 suites, 4 penthouses, 19 conferentieruimten, en daarnaast een bar, een lounge en in totaal drie restaurants. Op de eerste etage is Restaurant Latour gevestigd, dat sinds 2005 onafgebroken een Michelinster heeft. Sommelier in Latour is Stan Kerkhoffs. In 2003 is Stan begonnen bij Latour om 12 jaar later het felbegeerde SVH Meestergastheer binnen te halen. Dan ben je niet zomaar een gastheer, dat moge duidelijk zijn. Voor Grand Hotel Huis ter Duin heeft hij bij Paul Mas een zijdezachte rosé samengesteld bestaande uit 35 % grenache Noir, 30 % cinsault, 20 % Syrah en 15 % mourvèdre. Deze rosé heet Selection en bevat licht rood fruit van aardbeien en frambozen. Ze is een beetje kruidig en licht Een rosé waarvan je nog een glas wilt. Doordrinkbaar. Heerlijk met dit fraaie weer.

Sinds 2017 bevindt zich ook een pop-up bar op de tweede etage van Grand Hotel Huis ter Duin: Bubbles & Bites by Latour. Hier kunnen gasten kennis maken met het beste wat Grand Hotel Huis ter Duin te bieden heeft. Prachtige amuses – oesters, currycracker, gerookte runderlende, pikant buikspek en gamba’s bedacht door chefkok Marcel van Lier – met de selection rosé van Stan Kerkhoffs. Van Lier heeft zich hierbij laten inspireren door de reizen die hij gemaakt heeft. Over de hele wereld heeft hij technieken en ingrediënten verzameld die hij gebruikt bij deze amuses.

Latour

In het smaakvol ingerichte restaurant Latour staan prachtige gerechten op het menu Menu Latour We breken hier graag een lans voor de Iberico Presa. Het vlees heeft een mooie structuur en heerlijke smaak. Verder staat er o.a. griet, dorade, kalfszwezerik, parelhoender op de kaart. Alle gerechten zijn een aanbeveling waard.

Restaurant en hotel lopen als een trein. De bediening op het terras en restaurant is vlot en voorkomend. De kamers zijn modern, schoon en goed onderhouden en de prijs | kwaliteitverhouding is enorm goed.

Sinds 2010 beschikt het hotel over een strandpaviljoen dat het hele jaar geopend is: Breakers Beach House. Met de lichtgrijze kleuren doet het denken aan zowel Engeland als Amerika. Huis ter Duin is een aanrader!

 

ChvZ

 

Huis ter Duin

Foto: Managing Director Stephan Stokkermans en sommelier Stan Kerkhoffs


Rubriek(en):
Recensies

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl