Huiswijnen van Albert Heijn, Aldi en Hema in de prijzen

Wijnen van Aldi en Albert Heijn gelauwerd tijdens de PLMA in Amsterdam. Een en ander gebeurde tijdens de World of Private Label International Trade Show in de RAI in Amsterdam. In totaal streden 300 huismerkwijnen van 39 supermarktketens van over de hele wereld om het edelmetaal. Vier wijnen – twee van Albert Heijn, een van Aldi en een van de Hema kregen een zgn. ‘Saluut van Excellentie’ omdat ze zich innovatief en kwalitatief onderscheiden van de andere wijnen.

Twee awards voor AH

Voor de AH Excellent Selectie Côtes-du-Rhône Villages AOC 2016 kreeg de marktleider de onderscheiding voor kwalitatief beste Côtes du Rhône-wijn. De AH Excellent Selectie Viña Lorea Rioja D.O. Crianza 2014 had de beste kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding van alle ingezonden Rioja’s.

Aldi schoot raak met de Southern Creek Prestige Shiraz 2017, deze had de beste prijs-kwaliteitverhouding in de categorie rode wijnen uit de nieuwe wereld.

HEMA heeft een International Salute to Excellence Award in de wacht gesleept voor hun droge witte huiswijn.

Bevordering van huismerken

Onder de jury-leden de Nederlanders Cees van Casteren MW en Jacqueline Snoeker. PLMA (Private Label Manufacturers Association) is een internationale organisatie die in 1979 werd opgericht ter bevordering van huismerken. Elk jaar organiseert de organisatie de PLMA Salute to Excellence Awards, waarbij producten een saluut van excellentie krijgen vanwege hun innovatie en kwaliteit.

Bron: PLMA


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl