In memoriam Mijndert Pon 1932 – 2014

In memoriam Mijndert Pon 1932 – 2014

 

Mijndert PonHij was koopman en gedreven ondernemer met een scherp oog voor nieuwe kansen. Wat hij aanpakte, werd ingekleurd door zijn markante enthousiaste persoonlijkheid, die ook zijn omgeving zo inspireerde en motiveerde. Mijndert Pon begon zijn loopbaan bij Continental. Na een stageperiode in Hannover kwam hij halverwege de jaren 50 terug naar Nederland waar hij aan de slag ging bij Continental Rubber B.V. in Amersfoort. Daar bleek al snel dat hij over een groot zakelijk instinct beschikte, want binnen enkele jaren na zijn aantreden was de bandenhandel zo groot geworden dat nieuwbouw noodzakelijk was.

 

In 1964 verliet Mijndert Pon Continental om zijn vader Ben Pon op te volgen als directeur van Pon’s Automobielhandel B.V. te Amersfoort. Ook hier wist hij weer groei te realiseren. Zo nam hij onder andere maatregelen om dealers te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering en nam hij het initiatief tot de nieuwbouw van een modern hoofdkantoor in Leusden. Onder zijn aanvoering werd ook het aantal auto-importeurschappen uitgebreid.

In 1972 richtte hij Pon Holdings B.V. op. Deze stap vormde het begin van verdere professionalisering van het bedrijf. In 2000 trok Mijndert Pon zich terug als president-commissaris van Pon Holdings en nam hij afscheid van een concern dat onder zijn visie was uitgegroeid tot wereldbedrijf.

Het vertrek bij het familiebedrijf betekende dat Mijndert Pon zich vanaf dat moment volledig kon gaan richten op zijn activiteiten in Argentinië. Hij was daar al in 1992 begonnen met veeteelt, kort daarna gevolgd door fruitteelt en wijnbouw. En ook hier bleek de ondernemer Pon een neus te hebben voor de juiste zaken. Zijn Argentijnse activiteiten groeiden uit tot de huidige succesvolle, wereldwijd opererende Salentein-organisatie, waaraan hij nog dagelijks leiding gaf.

We zullen zijn altijd warme belangstelling voor de mensen om hem heen, zijn humor en zijn hartelijkheid enorm missen en zijn werk binnen de Salentein-ondernemingen in zijn geest voortzetten.

In memoriam op de Nederlandse Salentein site


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl