Wild Pig

Wild Pig

Pouches3Nederland is een belangrijke afzetmarkt voor ons en wij voelen het als een natuurlijke verantwoordelijkheid iets terug te geven. Daarom gaan wij een duurzame samenwerking aan met de Veluwe, waar Wild Pig zich volledig thuis voelt’, aldus Fanny Spironelli, marketing manager Wild Pig. Met de verkoop van meer dan 2 miljoen flessen in de supermarkt Albert Heijn is Wild Pig ongekend populair in Nederland. Recentelijk introduceerde Wild Pig pouches in de Nederlandse supermarkt en de producent was daarmee de eerste met deze ‘wijn in zakken’.

Deze zogenaamde sta-zakken bevatten 1,5 liter en de wijn blijft langer goed dan in geopende flessen. Na het aftappen van een glas wijn zuigt de zak zichzelf vacuüm zodat de overgebleven wijn geen contact met zuurstof maakt. Daardoor blijft de wijn langer goed. In het keukenlab van winebusiness.nl was de wijn uit de pouches na vijf dagen nog steeds prima. Producent Gabriel Meffre is een van meest toonaangevende wijnhuizen in de Rhône – sinds 1936 – en de Languedoc. Hij introduceerde het merk in 1997. Wijnmaker Véronique Torcolacci komt dagelijks wilde zwijnen tegen in de wijngaarden. De naam ‘Wild Pig’ ontleent zich aan één zeug die keer op keer terugkwam in de wijngaarden voor de beste druiven.

In Nederland zijn er 7 variaties van Wild Pig op de markt: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syrah en syrah rosé. De pouches zijn verkrijgbaar in 3 variaties: chardonnay, merlot en syrah rosé.

De wijnen van wild pig komen uit de Lanqudeoc, zowel van druiven van de eigen wijngaarden als van druiventelers. De wijnen zijn gemaakt voor onmiddellijke consumptie. Het zijn stuk voor stuk doordrinkbare wijnen met druifeigen kenmerken. De chardonnay is tropisch en vettig, de sauvignon fris en fruitig, de viognier bloemig, de cabernet krachtig met cassis, de syrah kruidig en soepel en de syrah rosé is fruitig met een lactische toon.

Vanaf dit najaar zal een actie op winkelvloer gaan lopen waarbij zowel Stichting Natuur voorlichting Veluwe als De Echoput worden betrokken. In Kookschool De Echoput werd een workshop Wild Pig gehouden, waar Chef Theus de Kok bewees dat Wild Pig zich goed laat combineren met wildgerechten.

Onlangs ontving Stichting Natuurvoorlichting Veluwe een wijncheque voor het werven van donateurs voor de Stichting. De overhandiging vond plaats in de natuurlijke habitat van het Nederlandse wilde zwijn tijdens een wildwandeling met de wijnmaker op de Veluwe. In het kader van de promotie van de wijnen en de introductie van nieuwe ‘pouches’ was de wijnmaker van de firma Gabriel Meffre naar Nederland gekomen.


Prijs 0,75l fles Wild Pig: 5,69
Prijs 1,5l pouch Wild Pig: 9,99

Voor informatie: www.wildpigwines.com

Facebook: facebook.com/wildpigwines


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl