Italiaanse wijnvakdag 2013

Italiaanse Wijnvakdag nr. 4 in Amsterdam

 

gambero rosso kl006A.s. maandag 11 maart 2013 organiseert ITalent voor de 4e keer de Italiaanse Wijn Vakdag in samenwerking met 36 gerenommeerde wijnimporteurs. Samen brengen zij meer dan 500 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië op de proeftafels en informeren zij u graag over herkomst, productieproces, druivensoort en smaakcombinaties. De Vakdag vindt plaats in de Kookfabriek in Amsterdam en is uitsluitend bedoeld voor vakhandel, horeca en pers. De catalogus met deelnemers en wijnen is gepubliceerd op www.italiaansewijnvakdag.com  De Italiaanse Wijn Vakdag wordt om 12.00 uur geopend door de Italiaanse ambassadeur Z.E. Francesco Azzarello, die hiermee zijn waardering uitspreekt voor de aanwezige importeurs en hun inzet voor de handel in kwaliteitswijnen uit Italië.

Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) en Associazione Italiana Sommelier (AIS) In opdracht van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) verzorgen wij tijdens de Vakdag speciaal voor haar leden twee bijzondere proeverijen onder leiding van wijnschrijver Fred Nijhuis, met als thema ‘Bijzonder Italiaans Rood’. Aan de tweede masterclass kunnen ook leden van het Italiaanse Gilde van Sommeliers (AIS) deelnemen. De derde, openbare, masterclass wordt verzorgd door Werkhoven Wijnen, Wijnimport Scheveningen en De Wijnengel en heeft als thema ‘Mooi Wit uit Noord-Italië’.

 

1e Italiaanse Huiswijnverkiezing A Tavola

In vervolg op de zojuist verschenen Italiaanse restaurantgids A Tavola organiseert DSV Media (ook uitgever van De Smaak van Italië en Italië in Bedrijf) de 1e Italiaanse Huiswijnverkiezing, in samenwerking met de in de gids opgenomen restaurants en hun wijnleveranciers. De jury bestaat o.a. uit Cuno van ’t Hoff, Esmee Langereis (Elle Eten), Lou Borrani (La Enoteca), Piet Klein (voorzitter AIS Nederland), Gabrielle Salvatore en Allard Sieburgh, en wordt voorgezeten door Fred Nijhuis. De voorselectie en de benoeming van de genomineerden vindt plaats bij DSV Media, de winnaars in de verschillende categorieën worden bekend gemaakt tijdens de Italiaanse Wijn Vakdag op 11 maart. Info over genomineerden en prijsuitreiking volgt op de site van de Italiaanse Wijn Vakdag en Italië in Bedrijf.

 

Informatie en aanmelden

Bent u werkzaam als sommelier, slijter, importeur, kok, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken, dan bent u van harte welkom op onze Italiaanse overzichtsproeverij. U kunt zich aanmelden als bezoeker via de site van de Italiaanse Wijn Vakdag. Toegang tot de vakdag is kosteloos. Voor informatie kunt u ook bellen (06-23578861) of mailen (info@italent.nl) met Heleen Schreuder.


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl