Aix rosé

AIX Rosé wint weer goud op Concours Générale Parijs 2013

 

aix twee flessenOp het Concours Générale Agricole de Paris 2013 heeft AIX Rosé weer een gouden medaille gewonnen. Het is voor de derde keer dat de hoogste onderscheiding de ‘Nederlandse’ rosé ten deel valt. Het grootste en belangrijkste wijnevenement in Frankrijk vierde dit jaar haar 100 jarig jubileum. Het was dus weer feest voor de wijnmakers van AIX die deze prijs na afloop van het concours in ontvangst mochten nemen. De perfecte ontwikkeling van de druiven en de ideale condities op het domein hebben de hoofdrol gespeeld in het oogstjaar 201 2.


De recente investeringen in de laatste technologie in de wijnkelders van Maison Saint Aix hebben dit jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteitscontrole.Toch ook dit jaar komt de prijs als een verrassing; Dit is het bewijs dat Eric Kurver, wijnmaker van Maison Saint Aix, er wederom in geslaagd is om met zijn team een absolute toprosé uit de Provence te maken. Het was weer een uitdaging om een rosé te maken waarbij zowel de kleur, geur als smaak zo verleidelijk mogelijk moeten zijn, aldus Kurver. In de ogen van de professionele jury van het concours is deze opzet volledig geslaagd. In Frankrijk, maar ook in de rest van Europa, de Verenigde Staten en Azië is AIX inmiddels een groot succes.

 

De aftrap voor het rosé seizoen in Nederland vindt binnenkort plaats in het Amsterdamse hotel De L’Europe, waar de nieuwe jaargang AIX uit magnums zal worden geschonken. Dit voorjaar staat AIX rosé weer op de wijnkaart van een groot aantal toprestaurants en in de schappen van de betere wijnhandel.

 

Meer informatie over AIX via: www.aixrose.com


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl