culinaire lezingen

Culinaire zondagmiddaglezingen succes!

 

Volgende kans: a.s. zondag 10 maart 2013 met Harold Hamersma

 

butlerBijna honderd mensen, dat was de enthousiaste opkomst bij de lezing over foodbloggen, afgelopen zondag in het Okurahotel in Amsterdam. Karin Luiten, die als een van de weinigen een glanzende carrière als culinair schrijfster startte met het bloggen over eten, vertelde het gezelschap over haar ervaringen.Aanstaande zondag is het de beurt aan Harold Hamersma, die de toehoorders op zijn eigen humoristische wijze meevoert op een tocht langs het schrijven over wijn. Hoe doe je dat zonder te veel in vaktaal te vervallen?

Hoe hoe je de sprankeling in je teksten over smaak, geur, beleving, achtergronden en, jawel, terroir? Na afloop is er gelegenheid om te blijven eten bij de brasserie van Okura, het Serre Restaurant, dat trots een Bib Gourmand van Michelin mag voeren. Alle info over de lezing van Hamersma en de cursussen van de Academie Wijnschrijven, die dit allemaal organiseert, vind je door hier te klikken.

 

 Plaats van handeling is het Okura Hotel in Amsterdam, tijd is telkens de zondagmiddag om 16 uur. Na afloop is er gelegenheid om met gelijkgestemden te dineren in Okura’s Serre Restaurant.

 

Te lang is het schrijven over eten en drinken een ondergeschoven kind van de journalistiek geweest. Met de groeiende belangstelling voor wijn en culinaire onderwerpen ontstaat ook het besef dat het schrijven erover, net als politiek of sport, een specialisatie is. Sinds 2011 geeft de Academie Culinair Schrijven, geleid door Onno Kleyn, cursussen en begeleiding aan schrijvers om zich te ontwikkelen op dit terrein.

 

De lezingen: 

  • 20 januari – Mac van Dinther (Volkskrant) – restaurants recenseren
  • 3 februari – Onno Kleyn (Academie Culinair Schrijven, Volkskrant) – culinaire geschiedenis 1
  • 10 februari – Onno Kleyn – culinaire geschiedenis 2
  • 3 maart – Karin Luiten (Koken met Karin, Trouw) – culinair bloggen
  • 10 maart – Harold Hamersma (NRC-Handelsblad, Het Parool) – schrijven over wijn
  • 14 april – Clara ten Houte de Lange – receptenontwikkeling

 

Informatie: www.academieculinairschrijven.nl.

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl