Jean Arnaud & Torres Chile

In de Tilburgse vestiging van Jean Armnaud is op deze maandagochtend het nieuwe Chileense huis Miquel Torres gepresenteerd. Joop van de Kant heette de gasten welkom, hij neemt tijdelijk de honneurs waar. Per 1 november treedt Bas Lippens in dienst als commercieel directeur. Van de Kant is enorm blij met Torres Chile. Na de gang van Errazuriz naar Verbunt stond Jean Arnaud open voor een nieuw Chileens kwaliteitshuis. De samenwerking met Walraven|Sax, die het Spaanse huis Torres voert, leidde naar Torres Chile.

Laia Figuerola Muro leidde kittig de proeverij van Finca Negra en Cordillera. Finca Negra is het zgn. instapniveau. Maar vergis je niet, dit zijn al hele goede producten. Met name de knisperend frisse chardonnay en de cacao- en mintachtige carmenère mochten het palatum verblijden. Cordillera gaat een stapje hoger. De druiven van de diverse wijnen komen van meer gespecificeerde gebieden zoals Elqui en Limari Valleu, Finca Negra komt uit Central Valley. Hier viel vooral de Pinot Noir Brut op en de soepelzachte cabernet sauvignon. Beide lijnen voeren sauvignon blanc, chardonnay, carmenère, cabernet sauvignon en syrah. Finca Negra heeft nog een frisse, fruitige merlot 2013 en een gran reserva 2013 van syrah en viognier.

Bas Lippens treedt per 1 november in dienst, tot die tijd werkt hij nog voor Imperial Tobacco. Daarvoor was Lippens werkzaam bij Pernod Ricard als source manager bij de wijnen. Lippens heeft WSET Advanced gedaan en verheugt zich erop weer terug te keren in de wijnen. Het zijn roerige tijden geweest voor Jean Arnaud en het nieuw geformeerde team staat te trappelen om van start te gaan.

Foto: Joop van de Kant en Bas Lippens

Prijzen: Fince Negra € 9,95 en € 13,95 voor de Gran Reserva. Cordillera: prijzen tot € 17,95 De Brut is € 15,95


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl