Kendall-Jackson Vintner’s Reserve | cabernet sauvignon 2013

Kendall Jackson is een jong Californisch huis dat een razendsnelle carrière heeft doorgemaakt. Om maar een ding te noemen: de Kendall-Jackson chardonnay is naar verluidt de meest gedronken chardonnay in de USA. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de eerste wijn onder het label Kendall-Jackson een Chardonnay uit 1982 was. Dat deze wijn al een jaar erna de Platinum Award van American Wine Competition zou winnen, kwam als een enorme verrassing. Dit succes leidde tot meer expansie en investeringen. In 1995 werd Kendall-Jackson door het gezaghebbende Wine & Spirits Magazine uitgeroepen tot Winery of the Year. Kendall Jackson heeft zijn wijngaarden niet voor niets goed uitgezocht. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken van Californie zoals Monterey, Santa Barbera en Mendocino, perfecte streken voor de ontwikkeling van frisse aroma’s.

De inmiddels overleden eigenaar Jesse Jackson, verwoordde de ambities als volgt: ‘Our family has been making wine for nearly three decades – and we are still completely fascinated with all that it entails. Watching the grapes mature in the vineyard, experiencing the nonstop activity at harvest time, the rich, earthy smell of the barrel room. And, of course, enjoying the fruits of our labor with family and friends after the final blend is layered together for bottling.‘ Naast hun eigen wijnen van Kendall Jackson Estate worden ook wijnen van een aantal andere Estates en Cellars door Jackson op de markt gebracht, zoals Talon, Hartford, Lokoya en de topserie Verite.

Vintner’s Reserve

Kendall Jackson produceert wijn met respect voor de natuur. Dit wordt erkend met het Californië duurzaamheid certificaat. De Vintner’s Reserve serie is toonaangevend op de Amerikaanse wijnmarkt maar in Nederland zijn ze gelukkig ook te krijgen. Verbunt Verlinden is de trotse importeur. Wat opvalt aan deze lijn is de verfijndheid, want kijk eens naar de cabernet sauvignon. Waar Amerikaanse cabernets nog weleens overweldigend zijn, is de Vintner’s Reserve cabernet sauvignon 2013 soepel, elegant en zijdezacht. Echt een cabernet om cabernethaters mee te verrassen. Binnen deze range worden nog meer wijnen gemaakt zoals chardonnay en pinot noir. Maar vandaag staat de cabernet centraal. Voor een kleine 25 euro een heuse Amerikaanse topper. Enjoy!

 

Charlotte van Zummeren

Wijnkring KJ Vintners Reserve Cabernet Sauvignon


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl