Klimaatverandering | Franse wijnboeren verzetten de bakens?

Door de nu jarenlange negatieve invloed van het klimaat op de wijnbouw nemen sommige wijnboeren in Frankrijk radicale stappen. Een producent in de Bourgogne is naast wijn ook bier gaan maken en zo zijn er meer voorbeelden. Overal in Frankrijk zijn wijnboeren bezig met aanpassingen van hun bedrijfsvoering vanwege de klimaatverandering. De Franse druiven zijn namelijk lang niet allemaal bestand tegen weersextremen. En de wijn zelf verandert van smaak door de stijgende temperaturen. Dus de opdracht is: hoe en waar kan je goede Franse wijn blijven maken?  Het in-principe-koude Normandië wordt een nieuwe bestemming voor wijnboeren en ook Engeland is al langer in beeld bij champagneproducenten.
Lees verder op NOS wijn klimaat

Tekst @ChvZ

Rubriek(en):

RECENTE BERICHTEN

AH | Cava’s, Crémants & Champagnes

Kerst | Mis-Wijn

Champagne | Jacquinot et Fils Private Cuvée Brut

Champagne | Lanson

Methode Traditionelle uit Engeland | Rathfinny

GERELATEERDE BERICHTEN

Familia Torres | Regeneratieve wijnbouwtechnieken om CO2 op te slaan

Jean Leon en CREAF | Onderzoek naar opname CO2 in de wijngaarden

International Wineries for Climate Action | Nieuwe leden: Silver Oak & Alma Carraovejas

Wijngaarden in zuid-west Frankrijk | Nu ook nog hagel

Familia Torres | CO2-vermindering per fles nu al 30%