KVNW 115 jaar

KVNW 115 jaar

KVNWDeze maand juni bestaat de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren 115 jaar. De KVNW viert dit lustrum met leden en genodigden op 26 juni in Muiden. Het inhoudelijk thema van het lustrumevenement is Gezondheid & Wijn. Binnen de wetenschap wordt er, ook na ruim dertig jaar internationaal onderzoek, verschillend gedacht over de relatie tussen gezondheid en wijn. De KVNW wil graag een actieve rol vervullen in dit debat.

 

Het leveren van een bijdrage aan de preventie van onverantwoorde wijnconsumptie hoort hier bij. Wijn is een product om van te genieten en dat moet zo blijven.

 


Paneldiscussie

Tijdens het lustrumevenement wordt rond het thema Gezondheid & Wijn aansluiting gezocht met de medische wereld. Er zal onder leiding van oud-staatssecretaris en voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging Steven van Eijck – tevens wijnimporteur en lid van de KVNW (red) – een paneldiscussie over dit thema worden gevoerd met verschillende vertegenwoordigers uit de medische wereld. In het panel nemen plaats: Bram Stegeman, vicevoorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging en Rick van der Meer, voorzitter Beroeps- en Brancheorganisatie van Apothekers.

KVNW

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren is de enige landelijke branchevereniging van wijnimporteurs. De 130 aangesloten bedrijven werken samen aan het verbeteren van de professionaliteit in de wijnbranche. De KVNW stimuleert kwaliteit, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en is de spreekbuis namens haar leden richting media, politiek en overheid.

Informatie bij info@kvnw.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl