KWV’s wijnmaker Marco Ventrella in het land

Begin juni was Marco Ventrella, wijnmaker van de KWV in het land, en dat liet Erik de Bruijn van Delta Wines niet ongemerkt voorbij gaan. Hij reserveerde een tafel in Bistrot Neuf op de Haarlemmerdijk om daar met enkele journalisten en Sara Channell van de WOSA en Alexandra Pouderoyen van de Jumbo te genieten van wijnspijs combinaties. Beth Wilcox van de KWV, manager voor west Europa zat ook aan.

Nu gaat een ontmoeting met de eloquente Marco Ventrella überhaupt niet snel aan een mens voorbij. Hij scheert als een scheermes langs allerlei onderwerpen gelardeerd met vele grappen. Druivenrassen vergelijkt hij mensentypes en dat doet hij overtuigend. Zo heeft de pinotage een slechte moeder – cinsault – waarbij vader-pinot-noir alles goed moet maken. Chardonnay is een ondeugend meisje die in toom moet worden gehouden en ga zo maar door. Je verveelt je geen moment met Marco Ventrella.

Hij was in het land op een dag dat de hemel zich opende, stortbuien zonder weerga klaterden op de straten. Gelukkig werd het daarna weer droog en kon iedereen opgedroogd aanzitten om te vieren dat vier Classic wijnen van de KWV voortaan voor € 6,49 bij de Jumbo staan. Deze keten heeft 550 winkels waarvan de meeste franchise zijn en 330 wijnen. Vier daarvan komen van de KWV: sauvignon blanc, chardonnay, pinotage en cabernet sauvignon. Wellicht dat in de toekomst de wat hogere mentor range ook bij de Jumbo komt.

De KWV is in 1918 opgericht als wijn coöperatie. In 1997 werd de coöperatie omgezet in een privé bedrijf en werden de leden aandeelhouders. Het is een modern bedrijf geworden, de link met het wat besmette verleden is weggepoetst. De growers zitten door heel Zuid-Afrika dus Ventrella legt heel wat kilometers in zijn auto af om alle wijngaarden te bezoeken. De sauvignon blanc is ietsje tropisch, de chardonnay licht houtgerijpt, de pinotage heerlijk fruitig en cabernet overtuigend rijp. Plesante wijnen voor een prettige prijs.

Bistrot Neuf was een ontdekking en serveerde heerlijke bistro gerechten als côte de boeuf, escargots, rillette en parelhoen. Ze zijn alle dagen open; een samenwerking tussen Chabrol wijnen en een horeca-entrepreneur.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl