Laatste kans om mee te doen! | NK Oestersteken 2023

Dinsdag  19 september organiseert het Wijntheater® de dertigste editie van het NK Oestersteken. Wie wordt de snelste en meest vakkundige oestersteker van Nederland?
Ken je wellicht een handige kok, visboer, oesterman of een oestergek?  Of ben je zelf een superheld met het openen van oesters? Dan is hier je kans! De organisatie zoekt weer deelnemers voor deze feestelijke 30ste editie.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een tiental deelnemers  gaan 30  Zeeuwse platte oesters in een zo snel mogelijke tijd openen.
Een driekoppige jury uit de culinaire wereld zullen de wedstrijdborden met oesters gaan controleren op details en kwaliteit van het openmaken. Denk aan details als gruisvrij of de oester is losgesneden en of de oester niet is stukgesneden. Sommige deelnemers doen voor het eerst mee, anderen doen al jaren mee. De bedoeling van het NK oestersteken is dat we met elkaar de kwaliteit van het oester openen verhogen in Nederland.

De winnaar van het NK oestersteken 2023 krijgt niet alleen de prachtige handgemaakte oestertrofee maar ook een deelnameplek op het EK Oestersteken 2024.
De Nederlands kampioen van 2022 , Tom Verdouw van de Sea Salt Saloon heeft een flinke kluif aan het verdedigen van zijn titel.
Het is een spetterende show waar de oesters door de lucht schieten!
Kom op dinsdag 19 september om 16h00 naar het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam in Ahoy als je durft!

Meld jezelf of een ander aan via onderstaande link:
https://www.wijntheater.nl/nk-oestersteken

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl