Laatste uitzending | Mangiare!

Koken, eten en het culinaire leven: de ingrediënten van het lekkerste programma op de Nederlandse radio. Na twaalf jaar komt er een einde aan dit bijzondere NTR-programma, waar zowel voor als achter de schermen met ontzettend veel plezier is gewerkt. Vrijdag 30 december sluiten de programmamakers dit mooie tijdperk af door terug te blikken op de culinaire hoogtepunten van Mangiare!

Jarenlang presenteerde Petra Possel een culinaire ontdekkingsreis op NPO Radio 1. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa zorgden ze samen voor het wekelijkse culinaire hoogtepunt op de radio. Ze hebben luisteraars meegenomen in verschillende kookstijlen en culinaire geschiedenis met gesprekken over alles wat met koken en eten te maken heeft – van Sardijnse pastagerechten tot boeuf bourguignon en van appelsap tot herfstige rode wijnen. Zeewiermannen, kaaskenners, bierschrijvers en vele andere bijzondere gasten hebben de uitzendingen over de afgelopen jaren verrijkt. In de laatste uitzending zullen Petra, Jannekee, Francien en Chris terugblikken op al die jaren Mangiare!.

Petra Possel kijkt terug op een dierbare tijd: “Mangiare! is mijn meest persoonlijke programma, een feest waaraan ik alleen maar goede herinneringen heb. Het hoogtepunt was de inzending van een vrolijk, felgekleurd knutselwerk van een trouwe luisteraar: een plastic mes en vork op een plankje geplakt met de naam van het programma erboven geschilderd, een pointillistisch meesterwerkje. Toen wist ik dat dit programma niet alleen ons dierbaar is, maar ook wordt gedragen door de luisteraars. En dat is het mooiste van alles.”

In het Parool verklaarde Possel onlangs verbijsterd te zijn doordat het programma stopt, en dat zij en haar team dit nieuws al maanden aan het verwerken zijn.

Uitzending: De laatste uitzending van Mangiare! is op vrijdag 30 december te beluisteren van 19:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 1.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl