Languedoc | Domaine Verena Wyss

Verena Wyss en haar man zijn van oorsprong architecten uit Zwitserland en ze werden bevangen door het wijnvirus. Ze vonden in 1989 een mooie plek in de Languedoc met een prachtige naam: lieu-dit Canteperdrix. Hun eigen naam Wyss betekent in het Zwitsers wit, toepasselijk in de wijnbouw. Het landgoed is gelegen in het centrum van Gabian in het departement Hérault. Hier kwam de winery. Het ligt schitterend op een heuvel en is volledig in oorspronkelijke stijl gerenoveerd.

Microklimaat

Het magnifieke, weidse uitzicht is heerlijk hier. Op de heuvel rondom het Domaine ligt een bos dat zorgt voor een uitstekend microklimaat. De 13 hectare eigen wijngaarden liggen rondom het domaine. Deze wijngaarden zijn beplant met de rode druivenvariëteiten cabernet sauvignon, merlot, petit verdot en de fraai genaamde lledoner Pelut (synoniem voor garnacha peluda). Verena werkt ook met de bloemige viognier en de zachte rousanne. Verena is specialist in het maken van viognier. Ze weet het bloemige van de druif goed naar voren te laten komen maar houdt daarbij ook goed de zuurgraad in balans waardoor er een hele complete witte wijn ontstaat. In de Wyss komt ook het aroma van exotisch fruit terug en mooie zuren.

100% biologisch

Verena werkt biologisch en is gecertificeerd door ECOSERT. De druiven worden met de hand geplukt en de opbrengst bedraagt zo’n 25-40 hl per hectare. Dit resulteert in een productie van +/- 34.000 flessen per jaar.

Wyss is dus exclusief.

Wyss maakt 2 zuivere viognier wijnen en een zachte rousanne, een sappige lledoner pelut, een Bordeaux blend Belcanto en een 100% merlot.

In Nederland vind je vooral de viognier bij o.a. Vinox.

Domaine Verena Wyss is een bloempje in de Languedoc.

ChvZ

 

Vinox Wyss

Agent: Kloosvins

 

.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl