Lekker 2012

Lekker 2012: de top is vernieuwd

 

lekker2012De culinaire ranglijst van Lekker verschijnt pas op 14 november, maar zoals elk jaar onthullen de makers van de top-100 beste restaurants van Nederland vooraf al een aantal feitjes. Drie nieuwe restaurants staan in de top-20 van Lekker 2012. Wie er nieuw binnenkomen in de top-20 onthult hoofdredacteur Makkie Mulder nog niet. ‘Drie nieuwe namen en een flink aantal verschuivingen’ zegt Mulder over de topnoteringen in de gids. Ook de restaurants die er niet meer in staan, houdt Lekker  voor zich.

Eerder werd al bekend dat restaurant Pure C van Sergio Herman de hoogste nieuwe binnenkomer is in de editie van 2012. Er staan in totaal tien nieuwe namen in de top-100. De top-20 bevat drie nieuwe namen. Twee van de nieuwe binnenkomers in de top-100 zijn Bij Jef* in Den Hoorn op Texel en het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam. Aan dit laatste project verleent voormalig driesterrenchef Cees Helder zijn medewerking.

Hermans driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat al jaren op nummer 1 in de Lekker-gids. Al sinds 2005 staat Oud Sluis als hoogste genoteerd; alleen in 2008 moest Sergio Herman de nummer één positie voor een jaartje afstaan aan Hans van Wolde.

Bron: Missethoreca.nl


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl