Verkiezing | Wijnvrouw van het Jaar 2024

Vandaag – 24 september – is de uitverkiezing van de Wijnvrouw van het Jaar 2024. Er zijn vier kanjers genomineerd, dus dat wordt spannend: Hilke de Jong, Barbara Houtzager, Anne-Wies van Oosten en Janna Meppelink.

Op dinsdag 24 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Janna Rijpma-Meppelink uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2024. Een extra feestelijk moment omdat het voor de zesde keer is dat de jaarlijkse award wordt uitgereikt. Tijdens een feestelijke finaleshow in het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam mocht de bevlogen wijnvrouw de prestigieuze award in handen nemen. De jury koos voor Janna door haar uitzonderlijke bijdrage aan de wijnwereld en haar vermogen om mensen te verbinden en inspireren. Na de uitreiking genoten aanwezigen van de wijnen van Puklavec uit het glaswerk van Royal Leerdam.

Het afgelopen jaar is elk kwartaal een wijnvrouw genomineerd. De vier door de jury geselecteerde vrouwen leveren elk een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse wijnwereld. Dit jaar waren, naast Janna Rijpma-Meppelink, Hinke de Jong, Anne-Wies van Oosten en Barbara Houtzager kanshebbers voor de titel. Zij zijn beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals. De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2024 bestaat uit Kirsten Abels (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2023), Tatjana Puklavec (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2022), Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021), Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020) en Barbara Verbeek (vinoloog en wijnexpert).

De jury stond dit jaar voor een bijzonder moeilijke keuze. De beoordeling vond plaats aan de hand van de vijf kernwaarden (toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie) en er konden zelfs bonuspunten worden verdiend door onbetaald extra werk, zoals het geven van onbetaalde adviezen. Uiteindelijk kwamen twee finalisten met een gelijke score uit de bus, wat leidde tot een tweede juryoverleg. Hoewel de jury niets aan de toegekende punten wilde of hoefde te veranderen, bleek de publieksprijs doorslaggevend. Een van de finalisten behaalde meer dan 1000 stemmen, de hoogste score ooit.

Na uitgebreid beraad en de hulp van het publiek is de keuze uiteindelijk gevallen op Janna Rijpma-Meppelink.

Gastronomisch platform voor 20.000 horecaprofessionals

Op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam staan verder ruim 500 exposanten die samen een compleet overzicht bieden van het aanbod food en non-food producten en diensten. In totaal verwelkomt de beurs komend jaar naar verwachting 20.000 horecaprofessionals onder wie eigenaren, managers, horeca ondernemers, bartenders, chefs, sous-chefs en sommeliers.

Ontdek de laatste trends in één van de vijf themapaviljoens

De paviljoens en specials op Gastvrij Rotterdam mag je zeker niet missen. Robert Melaard, managing director: “Er wordt ruim aandacht besteed aan de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van horeca en hospitality. In de themapaviljoens spelen we hier op in.”

De zes themapaviljoens:

  • Plant-Based Pavilion
  • Dit Smaakt Naar Meer!
  • De Cocktail Promenade
  • The Beer Xperience
  • Wine & Fine Food delicatessen

Bekijk alle paviljoens hier: Gastvrij Rotterdam paviljoens

Uitgebreid programma

Ook dit jaar kunnen bezoekers in elk themapaviljoen weer een bruisend programma verwachten. Als wijn professional kun je in het Wine & Fine Food paviljoen terecht om bijzondere wijnen delicatessen te proeven. Ook vind je hier het Wijntheater waar onder andere het NK Oestersteken, NK Sabreren en de finale van Wijnvrouw van het Jaar wordt gehouden. Maar ook de Wine & Food Association is hier te vinden met het Proefschrift Theater, waar onder andere Proefschrift Wijnconcours, Verkiezing van Fromager van het Jaar en diverse masterclasses worden gehouden.

Daarnaast host Gastvrij Rotterdam vele culinaire wedstrijden op de beursvloer: de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de finale van The Green Chef’s Hat, de voorrondes van de HANOS Gouden Koksmuts, de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2024, de ‘Minder Zout, Meer Smaak’ Challenge, Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf, het NK Sabreren, het NK Oestersteken en meer!

Het volledige programma lees je vanaf begin september op Gastvrij Rotterdam.

Registreer gratis

Register Gratis Gastvrij Rotterdam


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl